Çay Falı Nedir, Nasıl Bakılır? Sanal Çay Falı Uygulamaları

cay-fali-nedir-nasil-bakilir

Çay falı, 5000 yıllık bir geçmişe sahip çok eski bir kehanet metotudur. Tıpkı kahve falı gibi sezgiye dayanan bu metotta; anlamlar çay yapraklarının meydana getirdiği şekillerden gizlidir.

İnsanlık tarih boyunca bilinmeze karşı ilgi ve merak duymuştur. Günümüzde dahi gelecek tüm gizemiyle insanları kendine çekmektedir. Bu yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada böyledir.

Batılıların kâhin diye adlandırdığı falcılara Eski Türkler şaman adını vermişlerdir. Bu insanlar birtakım araçlar ve yöntemler vasıtasıyla geleceğe dair çıkarımlarda bulunurlar. Kullanılan yöntemler ve araçlar farklılık gösterse de asıl önemli olan şey sezgidir.

Peki, bu fal nasıl bakılır ve çay falına bakan uygulamalar var mı? Geleceğe dair çıkarımlarda bulunmak isteyen okurlarımız için içeriğimizin devamında bu sorulara yanıtlar verdik, keyifli okumalar dileriz.

Bergamot, portakal kabuğu ve limon kabuğuyla harmanlanan özel bir siyah çay çeşidi olan Lady Grey çayını daha önce denediniz mi? Eğer denemediyseniz aromatik Lady Grey çay Mithra Coffee’de onu keşfetmenizi bekliyor.

Çay Falı Nasıl Bakılır?

cay-fali-nasil-bakilir

Eğer çay falı bakmak istiyorsanız sezgi gücünüzün iyi olduğundan emin olmalısınız. Bunu anlamanın en iyi yolu ise rüyalarınıza ve hislerinize odaklanmanız.

Hissettiğiniz olumlu ya da olumsuz düşünceler gerçekleşiyorsa ya da rüyalarınızın büyük bir kısmı çıkıyorsa sezgi gücünüz kuvvetli demektir. Yani biraz odaklandığınız takdirde doğru tahminlerde bulunabilirsiniz.

Çay falı için ise farklı metotlar vardır. Bu bakan kişinin tarzına göre değişmektedir. Örneğin kimi bardağı ya da fincanı tıpkı kahve falı gibi açar; kimi ise bardağı ya da fincanı hiç kaldırmadan camın dışından yorumlama yapar.

Bu tamamen bakış açısına ve görme yeteceğine göre değişmektedir. Eğer siz ilk defa çay falı bakacaksanız aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri tek tek deneyebilirsiniz.

Birinci Yöntem

  • Bu yöntemde siyah çayı standart şekilde demleyin.
  • Daha sonra bir cam bardakta ya da cam fincanda çay için.
  • Çay içtikten sonra bardağı ya fincanı tıpkı kahve falında olduğu gibi ters çevirin.
  • Üç kere göğüs hizanızda saat yönünün tersine doğru bardağı çevirin ve bir dilek dileyin.
  • Fincanınız ya da bardağınız soğuduktan sonra falı bakmaya başlayabilirsiniz.
  • Eğer bardağın ya da fincanın tabanında “yıldız” şekli belirirse bu dilediğinizin gerçekleşeceği anlamına gelir.
  • Son olarak da fincandaki şekilleri hisleriniz doğrultusunda yorumlayın.

İkinci Yöntem

  • Bu yöntemde de çay standart şekilde hazırlanır.
  • Yine aynı şekilde çay cam bardak ya da fincanla servis edilir.
  • Çayı içerken zihninizden geleceğe dair sorularınızı zihninizden geçirebilirsiniz.
  • Çayınız bitince bardağınızı ya da fincanınızı yine ters çevirin ve dilediğinizi dileyin.
  • Fincanınız ya da bardağınız soğuduğu zaman çay yapraklarının da şekli oturmuş olacak.
  • Daha sonra fincanınızı kaldırmadan bardağın dışından falı yorumlamaya başlayın.
  • Bu yöntemde fincanın ya da bardağın dibi; ruh halinizi, geçmişte yaşadığınız ikili ilişkilerdeki kırgınlıkları ve ilişkileri temsil eder.
  • Bardağın ya da fincanın orta kısmında oluşan şekiller yakın zamanda gerçekleşmesi muhtemel olayları ve ilişkileri temsil ediyor.
  • Fincanın en üst kısmı ise aşk, sağlık, iş veya aile ilişkilerinin gelecekte nasıl olacağını ifade eder.
  • Tabağa taşan taneler ise çevrenizde gerçekleşen olaylara dair bilgi verir.

Elbette bu iki yöntem haricinde çay falı bakarken kullanılacak başka yöntemler de bulunuyor. Fakat bu iki yöntem çay falı bakarken en çok kullanılan yöntemlerdir.

Çay Falı Uygulamaları

cay-fali-uygulamalari

Günümüzde fal için pek çok uygulama geliştirildi. Bu uygulamalarda yoğunlukla bakılan fallar ise; kahve falı, Tarot falı ve el falı şeklinde. Çay falı hakkında araştırma yaptığımız zaman bu falın köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen pek de bilinmediğini gördük.

Ne yazık ki bu fal çeşidi kahve falının gölgesinde kalmış. Bunun en büyük sebebi ise çayı süzgeçle servis etmek olabilir. Dolayısıyla çay falı baktırmak istiyorsanız çevrenizde fal bakabilen birine danışabilirsiniz. Dilerseniz şekilleri kendiniz de yorumlayabilirsiniz.

Eğer sizin bildiğiniz bir çay falı uygulaması varsa bizimle yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Böylece hem biz hem de diğer okuyucularımız bu uygulamadan yararlanabilirler.

0 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

beyaz-cay-nasil-demlenir-ozellikleri-nelerdir
Daha Fazla

Beyaz Çay Nedir?

İçindekiler Hide Beyaz Çayın Tarihçesi Nedir?Beyaz Çayın İçeriğinde Ne Bulunur?Beyaz Çayın Diğer Çaylardan Farkı Nedir?Beyaz Çayın Kullanım Alanları…