Türk Kahvesi Mideye İyi Gelir mi? Türk Kahvesinin Mideye Etkileri

cikolatali-turk-kahvesi-nasil-hazirlanir

Günlük hayatlarımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan Türk kahvesinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sevdiklerimizle geçirdiğimiz vakitlerin tadına tat katan Türk kahvesi aynı zamanda kültürümüzün de önemli bir parçasıdır. Peki her gün severek tükettiğimiz bu kahvenin faydalarını biliyor muyuz? Eğer siz de Türk kahvesi mideye iyi gelir mi diye merak ediyorsanız yazımızın devamını okumalısınız.

Gerek evlerimizde gerek iş yerlerimizde gerekse de dışarıda ilk tercih ettiğimiz içeceklerden biri Türk kahvesidir. Türk kahvesinin genellikle cilde olan faydalarını daha çok biliyoruz. Bu noktada da telvesi özellikle peeling gibi bakım ürünlerinde sık sık kullanıldığını görüyoruz. Gelin bu yazımızda bir de Türk kahvesinin midemize olan etkilerini birlikte inceleyelim.

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki eğer Türk kahvesinin faydalarını almak istiyorsak mutlaka şekersiz tüketmeliyiz. Eğer kahvenizi şekerli tüketirseniz aldığınız faydadan çok zararının ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. Söz konusu mide olduğunda ise şunu söyleyebiliriz ki Türk kahvesi sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olarak midenizi rahatlatabilir.

Peki Türk kahvesi mideye iyi gelir mi? Gelin bu konuyu farklı açılardan ele alalım.

Türk Kahvesi Mideyi Rahatlatır mı?

kaymakli-turk-kahvesi-nasil-yapilir

Bu noktada ilk olarak belirtmemiz nokta şu ki eğer Türk kahvesini çok sık tüketiyorsanız bu çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olur. Bu yüzden eğer midenize iyi gelmesi amacıyla tüketiyorsanız az içmeniz gerekir.

Türk kahvesi şekersiz ve az tüketildiği takdirde sindirim sisteminizin çalışmasını sağlar. Böylece de kilo vermenize yardımcı olur ve midenizi rahatlatır. Ancak yine de belirtmeliyiz ki eğer sindirim sisteminizle ilgili bir rahatsızlığınız varsa önce doktorunuza danışmanız daha doğrudur.

Genel çerçevede şunu belirtebiliriz ki eğer herhangi bir rahatsızlığınız yoksa kahve tüketmenizde bir sakınca yoktur. Ancak unutmamalısınız ki kahveniz kesinlikle şekersiz olmalıdır.

Ayrıca günde 1 ya da 2 fincandan fazla da içmemeniz oldukça önemli bir diğer husustur. Kahvenin faydalarını alabilmek için bu noktalara dikkat etmeniz hem sizi oldukça rahatlatacak hem de kahvenizin tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Türk Kahvesi Gastrite İyi Gelir mi?

Hepinizin bildiği üzere kahve içerisinde kafein bulunmaktadır. Kafein ise mide asidini arttıran bir madde olduğundan dolayı gastrit hastaları için uygun değildir.

Eğer bu zamana kadar bunun farkında olmadıysan ve kahve sonrası mide problemleri yaşadıysanız bir muayene olmanız önemlidir. Gastrit gibi mide rahatsızlığına sahip kişiler kahve sonrası midelerinde yanma, hazımsızlık ve bulantı gibi rahatsızlıklar yaşayabilirler. Bu ve benzeri durumlar yaşıyorsanız mutlaka bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederiz

Türk Kahvesi Mide Ağrısına İyi Gelir mi?

Sindirim sisteminin daha çok çalışmasına yardımcı olduğu için Türk kahvesi mide ağrılarına iyi gelmez. Eğer mideniz ağrıyorsa bu noktada kahveden kaçınmalısınız. Midenizin bu noktada dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Türk kahvesi için daha çok çalışmasını sağlayarak midenizi yorabilir ve ağrıyı arttırabilir. Bu yüzden ağrı, bulantı ve hazımsızlık gibi durumlarda kahve tercih etmemeniz daha doğru olacaktır. Özellikle sebebini bilmediğiniz bir mide ağrısı çekiyorsanız midenizi daha çok çalıştıracak yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekir.

Mide Ülseri Olan Kahve İçebilir mi?

Kahveniz ister kafeinli isterse de kafeinsiz olsun midenizdeki asidin artmasına sebep olur. İşte tam da bu yüzden mide ülseri olan kişiler kesinlikle kahve ve alkolden kaçınmalıdır.

Eğer ülser hastalığınız varsa ve kahve sonrasında şikayetlerinizin arttığını gözlemliyorsanız bu noktada kesinlikle dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Bu noktada atacağınız en doğru adım doktorunuzun tavsiyesini dinlemektir. Ancak şunu da unutmamalısınız ki kahve mide ülserinde sizi daha da rahatsız edebilir.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

bol-kopuklu-turk-kahvesi

Eğer spesifik bir rahatsızlığınız yoksa Türk kahvesinin sizler için pek çok faydası olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar arasında en çok bilinenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yapılan pek çok araştırmaya göre Türk kahvesi bilişsel faaliyetlerdeki azalmayı geciktirerek alzheimer riskini azaltmaktadır,
  • Sindirim sisteminin daha fazla çalışmasına yardımcı olarak kilo verimine yardımcı olur,
  • İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirici etkileri vardır,
  • Zihinsel fonksiyonlarınızı destekleyerek odaklanmanıza yardımcı olur,
  • Yapılan araştırmalara göre safta taşı oluşumunu %25 oranda azalttığı gözlemlenmiştir,
  • Fazla olmamak kaydıyla içilen Türk kahvesinin kalp sağlığına da oldukça olumlu etkileri vardır.

Söz konusu kahve olduğunda faydaları saymakla bitmez diyebiliriz. Ancak şunu unutmamalısınız ki kahvenin faydalarını alabilmek için şekersiz tüketmelisiniz.

Ayrıca gün içerisinde 2 fincandan fazla da içmemeniz gerekir. Fazla ve şekerli tüketilen kahve uzun vadede sağlığınızı olumsuz şekilde etkiler.

Bu yüzden de kontrollü tüketimi sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Eğer spesifik bir rahatsızlığınız yoksa ve kontrollü bir şekilde tüketiyorsanız faydalarından yararlanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Özel bir durumunuz ya da rahatsızlığınız varsa da mutlaka bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederiz. Unutmayın ki her vücudun kendi özgü bir işleyiş tarzı vardır. Aynı zamanda her hastalık da farklı kişilerde farklı şekillerde tesir eder.

Bu yüzden özellikle tükettiğimiz gıdalar noktasında bir doktora danışmak bu noktada çok önemlidir. Bu yüzden tüm önlemlerimizi alarak hareket etmemiz sağlığımız açısından gereklidir. Sağlıklı ve keyifli günler dileriz.

0 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

kahve-cesitleri-nelerdir
Daha Fazla

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

İçindekiler Hide Kahve Çeşitleri İsimleri Türk Kahvesi Espresso KahveFiltre KahveAmericano KahveCafe LatteMacchiatoMochaCortadoCappuccinoFlat WhiteFrappeEv Rahatlığında Hazırlayabileceğiniz Kahveler Mithra Coffee’de!…
espresso-bazli-kahveler-nelerdir
Daha Fazla

Espresso Bazlı Kahveler Nelerdir?

İçindekiler Hide Espresso Bazlı Kahve ÇeşitleriAmericanoMacciatoRistrettoMochaLatteAffogatoCappuccinoCortadoFlat WhiteEspresso Bazlı Kahve TarifleriCortado Kahve TarifiAffogato Kahve Tarifi İtalyan kahvesi olarak tanınan…