Sodalı Yeşil Çay Faydaları Nelerdir, Nasıl Yapılır?

ac-karnina-yesil-cay-icmenin-faydalari

Muhteşem ikili sodalı yeşil çay ile metabolizmanızı hızlandırmaya ve hızlı kilo vermeye hazır olun!

Kilo verme konusunda ön plana çıkan lezzetlerden biri de yeşil çaydır. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte zayıflamak isteyen pek çok insan yeşil çay tüketimini artırıyor. Siz de biliyorsunuz ki beslenmeye dikkat ettiğiniz takdirde tüketeceğiniz yeşil çay, kilo verme sürecinizi oldukça hızlandırır.

Peki kilo verme sürecinizi daha da hızlandırmak ister misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse size etkili ve lezzetli bir tavsiyemiz var: sodalı yeşil çay.

Evet, yanlış duymadınız. Günlük hayatta tükettiğiniz yeşil çayı soda ile birleştirerek yeşil çayın kilo verdirici etkisini artırabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sodalı yeşil çayla kilo vermek isteyenlere yardımcı olacak pek çok bilgiye ver vereceğiz. Eminiz ki bu içecek sayesinde kısa sürede istediğiniz forma kavuşabileceksiniz. Öyleyse lafı daha fazla uzatmadan içeriğimize geçelim. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Sodalı Yeşil Çay Nedir?

hamilelikte-yesil-cay-icilir-mi

İçeriğimize sodalı yeşil çay nedir sorusu ile başlamak istedik. Sodalı yeşil çay; yeşil çayın soda ile karıştırılmasıyla yapılan bir içecektir. Bu lezzetli ve faydalı içecek, bazı tariflerde limon suyu veya diğer meyve suları da eklenerek tatlandırılıyor.

Genellikle hafif bir kafein ve antioksidan içeriği ile bilinen sodalı yeşil çay, bazı insanlar için de ferahlatıcı bir alternatif. Ayrıca bu etkili çay, zayıflamak isteyen kişilerin deneyip olumlu sonuçlar aldığı yöntemler arasında yer alıyor. Fakat tek başına sodalı yeşil çayın yeterli olmayacağı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Düzenli bir diyet programı eşliğinde tüketeceğiniz sodalı yeşil çayın faydaları kısa sürede ortaya çıkar.

Sodalı Yeşil Çay Faydaları

Soda ile hazırlanan yeşil çay, günümüzde özellikle metabolizmasını hızlandırmak isteyenlerin sıklıkla tükettiği içeceklerin başında geliyor. Aslında bu içeceğin faydaları, yeşil çayın faydalarıyla benzerdir. Zayıflamak isteyen herkesin imdadına yetişen sodalı yeşil çay faydaları nelermiş gelin bir bakalım.

  • Bildiğiniz gibi yeşil çay, antioksidanlar açısından zengin bir içecektir. Bu da serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını azaltır. Soda ile hazırlanan yeşil çay da bu nedenle faydalıdır.
  • Yeşil çayda bulunan kafein, zihinsel uyanıklığı artırır ve vücudu canlandırır.
  • Yeşil çayın, metabolizma hızlandırıcı özelliklere sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Soda ile hazırlanan yeşil çay da özellikle kilo vermek isteyen kişiler için tüketilmesi gereken yararlı bir içecektir.
  • Soda ile hazırlanan yeşil çay, gazlı içeceklerin yerine daha sağlıklı bir alternatiftir.
  • Düzenli yeşil çay tüketimi, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Sodalı yeşil çayın faydaları elbette ki bunlarla sınırlı değil. Farklı pek çok faydaya sahip olan bu çayı siz de düzenli tüketebilirsiniz. Fakat bir şeyi hatırlatmakta fayda var. Herkesin vücudu farklı olduğu için sodalı yeşil çayın faydaları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu sebeple herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce muhakkak doktorunuza danışmanız gereklidir.

Sodalı Yeşil Çay Zayıflatır mı?

Gel gelelim günümüzde çok merak edilen bir diğer sorunun yanıtına. Sodalı yeşil çay zayıflatır mı? Tekrar söylemek gerekirse soda ile hazırlanan yeşil çay, metabolizma hızlandırıcı özelliklere sahip olduğu için kilo vermek isteyenler için oldukça faydalıdır. Ancak, tek başına sodalı yeşil çayın zayıflatıcı bir etkisi maalesef ki yoktur.

Siz de biliyorsunuz ki kilo vermek için sağlıklı bir diyet ve egzersiz rutini benimsemek önemlidir. Özellikle düzenli bir diyet programının yanı sıra tüketeceğiniz yeşil çay ve diğer sağlıklı içecekler, size her anlamda yardımcı olacaktır.

Tüm bunların yanı sıra sodalı yeşil çayın kalorili tatlandırıcılar veya zararlı bileşenler içermediğinden emin olmanız da önemlidir. Çünkü bu tür eklemeler, kilo verme hedeflerinizi olumsuz etkiler.

Sodalı Yeşil Çay Nasıl Yapılır?

soguk-yesil-cay-tarifleri

Günümüzde herkesin merak ettiği konulardan biri de sodalı yeşil çay ne zaman içilmeli konusudur. Soda ile hazırlanan yeşil çay genellikle öğle veya akşam yemeklerinden sonra içilmelidir. Ancak, kişisel tercihinize göre bu çayı gün içinde farklı zamanlarda da tüketebilirsiniz.

Sodalı yeşil çayın içeriğindeki kafein miktarı, özellikle gece saatlerinde uykuya dalmayı zorlaştırır Bu nedenle, bu çayı gece geç saatlerde tüketmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca, aşırı miktarda yeşil çay tüketmek de sağlık sorunlarına neden olur.

Gel gelelim soda ile yapabileceğiniz yeşil çay tarifine. Mutfağınızda oldukça kısa bir sürede yapabileceğiniz bu lezzetli çayı denemeyi ihmal etmeyin.

Malzemeler:

  • 1 poşet yeşil çay
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1/2 su bardağı karbonatlı su veya soda
  • Dilimlenmiş limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Yeşil çay poşetini kaynar suya ekleyin ve 3-5 dakika demlenmesine izin verin.
  • Yeşil çayı poşetinden çıkarın ve çayı soğumaya bırakın.
  • Soğumuş yeşil çayı bir bardağa doldurun.
  • Üzerine karbonatlı su veya soda ekleyin.
  • Dilimlediğiniz limonu ekleyebilirsiniz.
  • İsterseniz buz ekleyin ve servis yapın.

Bu tarif, soda ile yeşil çay yapmanın en temel yoludur. Dilerseniz farklı tatlar için, limon yerine başka meyve suları veya tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yeşil çay poşetleri yerine taze yeşil çay yaprakları da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Dilerseniz Dağ Çayı Nedir, Nasıl Hazırlanır, Faydaları Nelerdir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

1 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like