Kaymaklı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

kaymakli-turk-kahvesi-nasil-yapilir

Daha önce hiç kaymaklı Türk kahvesi içtiniz mi? Kaymaklı Türk kahvesi mi olur dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, aslında bu lezzet henüz tam keşfedilmedi diyebiliriz.

Sizde biliyorsunuz ki Türk kahvesi 1543 yılından bu yana köklü bir geçmişe sahip. Özellikle o dönemde Türkler tarafından keşfedilen ve farklı demleme yöntemleri ile Türk kahvesi adını alan bu içecek, günümüzde sosyal hayatın ve özel günlerin vazgeçilmez içeceklerinden biri.

Aslında Türk kahvesi denince herkesin aklına üç çeşit geliyor. Sade, orta ve şekerli. Fakat Türk kahvesini bunlarla sınırlandırmak yanlış olur. Çünkü kültürümüzün bir parçası olan Türk kahvesi farklı pek çok tarife de sahip. İşte bu tariflerden biri de kaymaklı kahve.

Eğer daha önce kaymaklı Türk kahvesini hiç duymadıysanız bu içeriğimiz sizi aydınlatacak. Kaymaklı Türk kahvesini duydum ve tarifini merak ediyorum diyenlerdenseniz içeriğimizin devamında yer vereceğimiz tarif için kalem ve kağıdınızı hazırlayabilirsiniz.

Mithra Coffee’nin nitelikli Arabica çekirdeklerle hazırladığı Türk kahvesini denediniz mi? Farklı yörelerde yetişen aromatik çekirdeklerle hazırlanan Türk kahvesiyle, kahve keyfinizi başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Kahve kategorisinden damak tadınıza uygun lezzeti seçebilirsiniz.

Kaymaklı Türk Kahvesi Nedir?

kaymakli-turk-kahvesi-nedir

Kaymaklı Türk kahvesi nasıl yapılır sorusunu yanıtlamadan önce bu kahvenin ne olduğuna kısaca değinelim. Bilmeyenler için söyleyelim; kaymaklı Türk kahvesi aslında bir Kırım Tatar geleneği.

Geleneksel Türk kahvesi ile kaymağın harmanlanması sonucu elde edilen bu lezzet, günümüzde çok bilinmiyor.

Özellikle Türk kahvesi denince herkes için akan sular durur. Keyifli sohbetlerin eşlikçisi ve neredeyse tüm özel anların şahidi olan bu kahve türünü bir de kaymaklı denemeye ne dersiniz?

Eğer farklı lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız ve Türk kahvesi ile aranız iyiyse bizce kaymaklı kahve de denemeniz gereken ilk lezzetlerden biri.

İki farklı lezzetin birleşimiyle hazırlanan kaymaklı Türk kahvesi kalori açısından da oldukça uygun. Peki sizce kaymaklı Türk kahvesi kaç kalori? Bilmeyenler için söyleyelim.

Bu harika lezzet yalnızca 195-197 (şeker ilavesiz) kalori. Ayrıca hiçbir katkı maddesi içermeyen bu kahve türü, bizce kahve severlerin tattıktan sonra vazgeçemeyeceği bir lezzet.

Kaymaklı Türk Kahvesinin Faydaları

Bildiğiniz gibi kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan Türk kahvesinin sayısız faydası var. E tabii bu faydalar, kaymaklı Türk kahvesi için de geçerli.

kaymakli-turk-kahvesi-faydalari

İşte size bambaşka bir lezzet deneyimi yaşatan kaymaklı Türk kahvesinin faydaları.

  • Yemek yedikten sonra içeceğiniz bir fincan kaymaklı kahve, sindirimi kolaylaştırır.
  • Vücuda yüksek enerji veren bu içecek, daha zinde olmanızı sağlar.
  • Kaymaklı Türk kahvesinin de kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.
  • Karaciğer yağlanmasına iyi gelen içeceklerden biridir.
  • Türk kahvesi, kanser riskini de azaltır.
  • Ayrıca bu kahve, odaklanmayı artırıcı bir özelliğine de sahiptir.
  • Bu kahve türü, sahip olduğu antioksidan içeriği sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir.
  • Kaymaklı Türk kahvesinin stresi azaltıcı bir etkisi vardır.

Sayısız yararı bulunan bu kahveyi, henüz tatmadıysanız çok geç kalmış sayılmazsınız. Mutfağınızda kendiniz veya misafirleriniz için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kahveyi dilediğiniz her an tüketebilirsiniz.

Konu kahveden açılmışken size harika bir tavsiye verelim. Daha önce hiç farklı ülke lezzetlerini uygun bir fiyata deneyimleme şansı buldunuz mu? Eğer tam bir kahve tutkunuysanız ve farklı ülkelerde tüketilen kahvelerin tadını merak ediyorsanız Mithra Coffee ile tanışmanın vakti gelmiş demektir.

Etiyopya’dan Brezilya’ya farklı birçok ülke lezzetini size uygun bir fiyata sunan Mithra Coffee‘de en özel kahveler çiftlikten kapınızı özenli bir paketleme yapılarak geliyor.

%100 Arabica çekirdeklerinden elde edilen taze kavrulmuş kahveleri keşfetmek için acele edin!

Kaymaklı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Gel gelelim kaymaklı Türk kahvesi nasıl yapılır sorusunun yanıtına. Hepimiz biliyoruz ki, Türk kahvesi yapmak oldukça kolaydır. Geleneksel Türk kahvesi ile hemen hemen aynı tarife sahip olan bu kahve türünün tek farkı içerisinde kaymak olması elbette.

kaymakli-turk-kahvesi-tarifi

Bu sebeple eğer daha önce hiç kaymaklı Türk kahvesi yapmadıysanız yaparken hiç zorlanmayacağınızı söyleyebiliriz.

Oldukça pratik bir tarife sahip olan bu kahveyi, kişi sayısına göre yapabilirsiniz. Bizce bu kahvenin tadına baktıktan sonra gelen her misafire kaymaklı kahve ikram edeceksiniz. Hem son derece farklı hem de yapımı zahmetsiz olan bu kahve türü, değişik tatlar denemeyi seven herkesin favorisi olmaya aday.

Kaymaklı Türk Kahvesinin Tarifi

Gelelim herkes tarafından çok merak edilen kaymaklı Türk kahvesinin tarifine. Kendi mutfağınızda zorlanmadan hazırlayabileceğiniz bu tarifi bizce çok seveceksiniz. Eğer kalem ve kağıdınız hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 tatlı kaşığı süt kaymağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 fincan soğuk su

Yapılışı:

  • Öncelikle bir cezve içerisine; kahve, toz şeker, süt kaymağı ve su eklemelisiniz.
  • Tüm malzemeleri ekledikten sonra çay kaşığını eğik tutarak 1-2 kere karıştırmalısınız.
  • Bir süre kahvenizin köpürmesini beklemelisiniz. Bu sürede kahveye hiçbir müdahale yapmamanız oldukça önemli.
  • Kahve köpürdükten sonra köpükleri fincana alabilirsiniz. Sonrasında kalan kahveyi de fincana ekleyerek servis edebilirsiniz.

Dilerseniz kahvenin olmazsa olmazı lezzetli bir çikolatayla sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Ayrıca “Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?” blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

0 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like