Bir kahvesever için yaz sıcaklarında ne iyi gider dersiniz? Elbette taptaze çekirdeklerle hazırlanmış birkaç top kahveli dondurma!
Duyunca bile içimizi serinleten bu lezzeti hazırlayabilmeniz için sizinle üç farklı tarif paylaşacağız.
Favori yaz yiyeceğiniz ne; karpuz, kavun ya da dondurma? Bizim için hepsinin yeri ayrı. Fakat dondurmanın yeri bir başka.
İçimizdeki o yaramaz çocuğu kıpır kıpır yapan bu efsane lezzet büyük küçük herkesin favorisi. Bu sebeple kahvesever okurlarımızın içindeki yaramaz çocuğu mutlu edecek bir tarifle geldik.
Birbirinden lezzetli kahveli dondurma tarifleri bu yaza neşe ve lezzet katacak. Gerek kendiniz için gerek ise misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz kahveli dondurmalar dışarıda satılanlardan çok daha sağlıklı olacak.
Mithra Coffee & Tea Co.’nun kahve çeşitleriyle ev yapımı dondurma tariflerinize sıra dışı ve egzotik bir aroma katmaya ne dersiniz?
Dünyanın farklı yerlerinden seçilen nitelikli kahve çekirdekleriyle hazırlanan kahveler tariflerinizde vazgeçilmeziniz olacak.
Filtre Kahveli Dondurma Yapımı
Kahveseverlerin en çok tükettiği lezzetlerden biri olan filtre kahve ile buz gibi bir lezzet hazırlamaya var mısınız?
Evinizin rahatlığında hazırlayabileceğiniz bu mükemmel lezzet yaz akşamlarının favori tatlısı olmaya aday. Nescafeli dondurma yerine çok daha sağlıklı ve lezzetli bir dondurma olacak.
Filtre kahve ile dondurma hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 200 ml soğuk krema, bir çay bardağı yoğunlaştırılmış süt ve bir çay bardağı demlenmiş filtre kahve.
Hazırlanışı:
- Soğuk kremayı yaklaşık 5 dakika kadar mikserle çırpın.
- Daha sonra içine yoğunlaştırılmış süt ekleyin. Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsanız yoğunlaştırılmış süt tarifi size yardımcı olacak.
- İçine demlediğiniz bir çay bardağı filtre kahveyi de ekleyerek karışımı bir tur daha mikserden geçirin.
- Son olarak tüm malzemeleri bir kaba alın ve buzluğa atın. Saatte bir buzluktan çıkararak mikserle çırpın. Bu işlemi en az üç kez tekrarlayın.
- Yaklaşık 7-8 saatin sonunda dondurmanızı buzluktan çıkarıp servis edebilirsiniz. Fakat servis etmeden önce dışarıda 15 dakika kadar dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle daha kolay servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yoğunlaştırılmış Süt Tarifi
Dondurma tariflerinde sıklıkla kullanılan yoğunlaştırılmış sütü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; dört su bardağı süt, bir buçuk su bardağı toz şeker.
Hazırlanışı:
- Bir tencerenin içine sütü ve şekeri ekleyin.
- Ardından kısık ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla sütü karıştırın.
- Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyin.
- Sütün miktarı azalıncaya kadar ara ara karıştırmaya devam edin.
- Sütün miktarı yarısından aza düşünce ve rengi koyulaşınca tarif hazır olacaktır.
Bu sütü hazırlamak yaklaşık iki saat kadar sürmekte. Bu sebeple dondurma hazırlama işine bu tarifi hazırlamakla başlayabilirsiniz.
Türk Kahveli Dondurma
Yüzyıllardır kültürümüzün bir parçası olan Türk kahvesiyle bir dondurma tarifi vermemek olur mu? Elbette olmaz, dedik. Bu sebeple size harika mı harika bir tarifle geldik.
Türk kahveli dondurma tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; dört fincan Türk kahvesi, 600 gram labne peyniri, 330 gram krema ve 175 gram toz şeker.
Hazırlanışı:
- Dört fincan ölçüsüne denk gelecek şekilde Türk kahvesini demleyin.
- Ardından demlediğiniz Türk kahvesini bir köşede dinlendirin. Böylece hem sıcaklığı düşecek hem de telveler dibe çökecek.
- Blenderın içine 600 gram labne peyniri, 330 gram kremayı ve 175 gram şekeri ekleyin. Malzemeler yoğunlaşıncaya ve tamamen birbirine karışıncaya dek karıştırın. İçindeki şeker tanelerinin eridiğinden emin olmalısınız.
- Demlediğiniz Türk kahvesini de blenderen içine ilave edin. Fakat telvelerin dökülmemesine dikkat edin.
- Ardından tüm malzemeleri bir tur daha blenderdan geçirin.
- Blenderdan geçirdiğiniz dondurma karışımını bir kabın içine alın ve buzluğa koyun.
- Karışımı saatte bir olmak koşuluyla el mikseri yardımıyla çırpın. Bu işlemi en az üç kez tekrarlamanız gerekir. İhtiyaç duyulduğu takdirde dört kez de yapabilirsiniz.
- Yaklaşık 7 saatin sonunda dondurmanız servise hazır olacak. Servis etmeden önce 15 dakika dışarıda dinlendirin. Böylece dondurmayı daha kolay servis edilebilirsiniz.
- Servis aşamasında dondurmanızı nane gibi farklı lezzetlerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kahveli Fit Dondurma
Formunuzu korumak için dondurmadan uzak durmanıza artık gerek yok. Çünkü sizinle fit dondurma tarifini paylaşacağız.
Muzlu kahveli dondurma olarak da bilinen bu tarif yaz kış tatlı krizlerinizde tüketebileceğiniz enfes bir lezzet olacak.
Kahveli fit dondurma tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; üç adet dondurulmuş muz, bir yemek kaşığı kakao ve üç yemek kaşığı filtre kahve.
Dilerseniz dondurmanızı süslemek için bitter çikolata Hindistan cevizi ve çiğ kuruyemiş de kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı:
- Üç yemek kaşığı filtre kahveyi demleyin ve ardından soğumaya bırakın.
- Dondurulmuş muzların kabuğunu soyun ve parçalara ayırarak blenderın içine koyun.
- Blenderın içine bir yemek kaşığı kakaoyu ve soğumuş filtre kahveden yarım çay bardağı kadar ekleyin. Eğer kahve aromasının daha yoğun olmasını istiyorsanız bu miktarı arttırabilirsiniz.
- Daha sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Eğer dondurmanın şekeri sizin için yetersizse içine biraz bal ekleyerek tekrar blenderdan geçirebilirsiniz.
- Son olarak da dondurma karışımını bir kaba alıp buzdolabında yarım saat bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yeşil çaylı dondurma tariflerimize de göz atabilirsiniz.