Kahve Yakmak Ne İşe Yarar?

kahve-yakmak-ne-ise-yarar

Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerimizden biri olan kahvenin hayatımıza her anlamda katkısı sayılamayacak kadar fazla. Peki siz de büyük kahve severlerden misiniz? Eğer öyleyse bu yazımızın devamında kahveye dair oldukça ilginç yeni şeyler öğreneceksiniz. Son zamanlarda kuru kahvenin yakılmasıyla ilgili pek çok yeni bilgi duymaya başladık. Eğer siz de kahve yakmak ne işe yarar diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Türk kahvesi dendiğinde eminiz ki hiçbiriniz hayır diyemezsiniz. Peki Türk kahvesini alternatif olarak ne şekillerde kullanabileceğinizi de biliyor musunuz?

Eğer bilmiyorsanız yazımızın devamında yepyeni ve birbirinden önemli bilgiler edineceğinizi garanti ediyoruz.

Kahve Yakmak Nedir?

ogutulmus-kahve-nasil-saklanir

Kahve yakmak son yılların en dikkat çeken uygulamalarından biri haline geldi. Pek çok kişi evlerinde ya da ofislerinde uygun ortam bulduklarında kahve yakıyor.

Peki bunun ana sebebi nedir biliyor muyuz? Kahve yakmanın ilk sebeplerinden biri ortama güzel bir koku yakmaktır. Türk kahvesinin telvesini kuru formda yakmak bulunduğunuz ortama oldukça güzel bir koku yayılmasını sağlamakta.

Bu yüzden de oldukça tercih edilmekte. Bir diğer önemli sebep de bulunan ortamdaki sivrisinek ve arıları uzaklaştırmasıdır. Eğer bulunduğunuz ortamdaki sineklerden rahatsızsanız kahve yakarak size gelmelerini önleyebilirsiniz.

Evde Kahve Yakmak Ne İşe Yarar?

kahve-maskesi-nasil-hazirlanir

Eğer evde kahve yakma kavramını ilk defa duyuyorsanız yazımızdan sonra yüksek ihtimalle siz de yakmaya başlayacaksınız. Evde kahve yakmanın bir keyfi bir de gerekli sebebi olduğunu söyleyebiliriz. Bunları kısaca açıklamamız sizin de oldukça işinize yarayabilir.

Kuru Kahve Yakmak Neye İyi Gelir?

İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki kahve kokusunu seviyorsanız ve evinize kimyasal parfümler sıkmak istemiyorsanız size harika bir tavsiyemiz var! Kahve yakmak eviniz için harika bir koku opsiyonu.

Bir tabağın içerisine koyacağınız kuru kahve telvesini yakarak evinizin mis gibi kahve kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede kimyasal parfümler de kullanmanıza gerek kalmaz.

Kahve yakmanın bir diğer sebebi ise istenmeyen sinek ve arılardan korunmaktır. Eğer evinizdeki sineklerden şikayetçiyseniz yapmanız gereken tek şey kahve telvesi yakmaktır.

Sinekler ve arılar bu kokudan hoşlanmadığı için ortama da gelmeyecektir. Böylece öldürmenize hiç de gerek kalmadan kolaylıkla ve ferah bir kokuyla onları uzaklaştırabilirsiniz.

Bu bahsettiğimiz basit yöntemle hem evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilir hem de sinekleri zararsız bir şekilde uzaklaştırmış olursunuz. Eğer daha önce bu yöntemi denemediyseniz mutlaka bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

Kahve Yakmak Sinek Kovar mı?

Bu soruya kesinlikle evet cevabını verebiliriz. Kahve yakmanın en zararsız ve etkili sebeplerinden biri istenmeyen sineklerden kurtulmanızdır.

Sinekler, arılar ve böcekler kahveden hoşlanmazlar bu yüzden de kahve kokusu olan yerlerden uzak dururlar. Eğer siz de evinizdeki böceklerden rahatsızsanız onlara hiç zarar vermeden kolayca bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Yaktığınız kahve telvesinin kokusu tüm sinek ve arıları sizden uzak tutacaktır. Ayrıca evinizin belirli bölgelerinde böceklerden şikayetçiyseniz az miktarda koyacağınız kahve telvesi onların uzaklaşmasını sağlayacaktır. Hem ev içerisi harika kahve kokarken hem de zararsız bir şekilde böcekler uzaklamış olacak.

Kahve Yakmak Arı Kovar mı?

Tıpkı yukarıda da bahsettiğimiz gibi kahve yakmak kesinlikle arıları bulundukları bölgeden uzaklaştırır. Eğer evinizde kahvaltı yaparken arıların gelmesinden rahatsız oluyorsanız bir çay tabağının içerisinde kuru kahve telvesi yakabilirsiniz.

Yaktığınız telveyi masanızın üzerine koyarsanız arılar yaklaşmayacaktır. Bu şekilde hem harika kahve kokusu eşliğinde kahvaltınızı yapmış hem de arıları uzaklaştırmış olursunuz.

Eğer evinizdeki böceklerden, sineklerden ya da arılardan rahatsızsanız onları öldürmeden bu basit yöntemle uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde aynı zamanda eviniz de mis gibi kahve kokmuş olur. Bu ve benzeri yöntemlerle kolayca etkili çözümler uygulamış olursunuz.

Kahve Kokusuna Böcek Gelir mi?

Kahve kokusuyla ilgili en merak edilen sorulardan biri de böceklerin bu kokuya gelip gelmeyeceğidir. Böcekler kahve kokusuna gelmezler aksine bu kokudan kaçarlar.

Sizin için harika kokulardan biri olan kahve böcekler için rahatsız edicidir. Bu yüzden evinizde böcek problemleri yaşıyorsanız onları öldürmenize hiç de gerek yok. Çok basit bir şekilde kahve yakarak böceklerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kahve Yakmak Nasıl Yapılır?

Siz de evinizin mis gibi kahve kokmasını mı istiyorsanız? Ya da evinizdeki böcek ve sineklerden rahatsız mısınız? O zaman size harika ve bir o kadar da basit bir yöntem sunuyoruz.

Kahve yakmak! Bu yöntem sayesinde bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız. Eğer kahve yakmanın nasıl olduğunu bilmiyorsanız, yazımızdan sonra oldukça şaşıracaksınız çünkü bu yöntem oldukça basit.

Kahve yakmak için ihtiyacınız olan tek şey Türk kahvesi ve bir de minik tabak. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey kahve telvenizin daha önce kullanılmamış ve kuru olmasıdır.

Bir çay tabağı içerisine koyacağınız kahve telvesini çakmak yardımıyla yakın. Ardından yanmaya başlayan kahvenin tıpkı tütsü kıvamına geldiğini göreceksiniz. Bu kıvama gelen kahve etrafa mis gibi koku yayarken tüm sinek ve böceklerin de uzaklaşmasını sağlayacaktır.

Kısacası günlük hayatımızın da vazgeçilmez parçalarından biri olan Türk kahvesinin başka amaçlarla da vazgeçilmezlerimiz arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer siz de evinizde kimyasal parfümler kullanmak istemiyor ve sağlığınıza özen gösteriyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ayrıca istenmeyen böcek ve sineklerden de korunmanızı sağlayacak bu yöntemi çok kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.

1 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

brezilya-kahvesi-nedir
Daha Fazla

Brezilya Kahvesi Nedir?

Brezilya kahvesi denildiği zaman birçoğumuzun aklına en kaliteli kahve çekirdekleri gelir. Çünkü Brezilya kahve yetiştirmek için oldukça elverişli…
kahve-odem-yapar-mi
Daha Fazla

Kahve Ödem Yapar mı?

İçindekiler Hide Ödem Nedir, Kahve Ödem Yapar mı?Filtre Kahve ve Türk Kahvesi Ödem Yapar mı?Kahvenin Ödem Yapmaması için…