Evde Eşsiz Bir Kahve Keyfi Yaşamanız için Bilmeniz Gereken Her Şey

evde-essiz-bir-kahve-keyfi-yasamaniz-icin-bilmeniz-gereken-her-sey

Eşsiz ve kaliteli bir kahve keyfi yaşamanız için bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Kahve tüketimi her geçen gün daha da fazla artıyor. Dünya çapında her gün 2 milyar fincan kahve tüketildiği söyleniyor. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi her gün kafede kahve içmek masraflı olabiliyor.

Bu yüzden biz de sizler için evde kahve keyfi deneyiminizi artıracak öneriler sunmaya geldik. Evde kahve hazırlamanın inceliklerini işleyeceğimiz bu yazımız dopdolu! Şimdi dilerseniz kahve keyfi yaşamanız için hazırlamış olduğumuz yazıya geçebiliriz. Keyifli okumalar dileriz!

Evde Keyifli bir Kahve Deneyimi Yaşamak için Ne Yapabilirsiniz?

Kafede arkadaşlarla kahve keyfinin tadı bir başka olduğunu biliyoruz. Ancak sabah kalkar kalkmaz içilen bir kahve de her şeye bedeldir. Evinizin rahatlığında, sabah kalkar kalkmaz evinizin mis gibi kahve kokmasını ister misiniz?

Artık kahve o kadar hayatımıza girdi ki bir eve alınan ilk ürünler genelde kahve ekipmanları oluyor. Bu ekipmanlar sayesinde kafede içtiğiniz kahveler gibi birbirinden farklı aroma ve lezzette kahveye ulaşabilirsiniz. Üstelik çok da pratik.

Bir barista gibi yapmak size çok zor görünüyor olabilir. Ancak size vereceğimiz ipuçlarıyla siz de evde kahve keyfini yaşayabilirsiniz. Şimdi dilerseniz ipuçlarına bakalım.

Her Yudumunu Damağınızda Hissedebileceğiniz Bir Fincan için: Taze Öğütülmüş Kahve Çekirdekleri

ogutulmus-kahve-cekirdekleri

Hiç şüphe yok ki güzel bir kahveye giden en önemli yol kaliteli bir kahve seçmektir. Taze öğütülmüş kahve çekirdekleri kahvenizin tadına da etki eder. Buram buram kokan taze kahvenin kokusu bir günü iyileştirmek için yeter.

Kahve keyfinizi etkileyen en önemli faktörlerden biri kahvenin kalitesidir. Kaliteli bir kahve için de kahve çekirdekleri büyük önem taşır. Kahve çekirdeklerinin cinsinin yapmak istediğinin kahvenin aromasına uyumlu olması gerekir.

%100 Arabica kahve çekirdeklerinden oluşan kahveleri seçmenizi tavsiye ederiz. Kahveyi çekirdek olarak almak ve kahve yapacağınız zamanlarda öğütmek ise en iyisidir. Bu sayede taze bir kahve elde etmiş olursunuz.

Kahvenizi internetten alacaksınız ve karar verme konusunda sıkıntı mı yaşıyorsunuz? O halde İnternetten Kahve Almak İsteyenler için Faydalı İpuçları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Sizler birçok faydalı bilgiyi derlediğimiz bu yazımızla kaliteli bir kahve alabilir ve bir sonraki adıma geçiş yapabilirsiniz.

Berrak Tadım Notaları için: Kaliteli Su

kahve-keyfi-icin-su-kalitesi

Geldik kahvenin büyük bir kısmını oluşturan suya. Elinizdeki malzemeler kaliteli olmazsa ne kadar farklı yöntem denerseniz deneyin iyi bir sonuca ulaşamazsınız. Bu nedenle kahve kadar suyun kalitesine de dikkat etmeniz gerekir.

Çeşme suyu kaynasa dahi içindeki kireç kaybolmayacağından kahvenin tadını bozar. Bu yüzden içme suyuyla kahvenizi yapmanız daha kaliteli bir kahve yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kahve için suyun sertliği de çok önemlidir. Çok sert olmayan suları tercih etmeniz kahvenizin lezzetini arttırır.

Suyla ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise sıcaklığı. Suyun sıcaklığının 92 ila 96 derece arasında olması en uygunudur. Yani suyun tamamen kaynamaması gerekir. Çünkü kaynayan su kahveyi yakar. Bu nedenle kahveye acı bir tat katar. Suyun soğuk olması ise daha yavan ve lezzetsiz bir kahve elde etmenize neden olacaktır.

Mükemmel Lezzete Ulaşmak için Oran Her Şeydir

Kaliteli çekirdeklerimiz ile taze öğütülmüş bir kahve var elimizde. Ve tabii bir de sıcaklığı uygun olan içme suyu. Peki bunların oranını nasıl ayarlayacağız?

Elbette göz kararı olmamalı. Hatta mümkünse elinizde mutfak tartısı varsa bu şekilde ayarlamanız çok daha doğru olacaktır. Kahve ile su oranının 1:17 olması lezzetli bir kahve tadı yakalamanıza yardımcı olur. Yani 10 gr kahve kullandığınız takdirde 170 ml su ekleyin.

Kaliteli Bir Kahve Keyfi için En Uygun Makineyi Seçin

kahve-keyfi-uygun-makine

Doğru kahve makinesini seçmek de kahve yaparken en önemli adımlardan. Kafede içtiğiniz kahvenin lezzetini yakalamak için elinizde uygun bir makine olması önemli. Baristaların yaptığı kahveler gibi bir kahveyi pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız önerilerimize kulak verin!

Siemens EQ.6 Plus TE655203RW Tam Otomatik Kahve Makinesi sayesinde aynı anda iki içecek hazırlayabilirsiniz. 12 farklı kahve çeşidi yapabileceğiniz bu kahve makinesi en beğenilen kahve makineleri arasında yerini alıyor.

Bu makine hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, daha birçok makine hakkında bilgiye de erişebileceğiniz Nefis Aromalar için 5 En İyi Kahve Makinesi Tavsiyesi yazımıza göz atabilirsiniz.

Sabır Kahve Keyfi Yaşamanın En Önemli Adımıdır

kahve-keyfi-sabir

Her konuda olduğu gibi kahve yaparken de sabırlı olmak önemlidir. Suyu kahveye dökerken acele etmemeli yavaş yavaş hareket etmeliyiz. Yavaş yavaş dökülen su, kahvenin aromalarını salmasına neden olur. Böylece aromanın farklı notalarının da tadını alabiliriz.

Türk kahvesi pişirirken dahi ocağı fazla açmamalı, suyun kahveye yavaşça geçtiğine emin olmamız gerektiğini biliyoruz. Diğer kahve çeşitlerinde de aynı durum geçerlidir. Kahvenin kendisini yavaş yavaş salması daha yumuşak ve keyifli bir deneyim elde etmenize olanak sağlar.

Böylece sizlere kahve keyfi evde nasıl yapılır göstermiş olduk. Böylelikle akşam kahve keyfi yapabilirsiniz. Eğer Kahve hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Mithra Blog her zaman yanınızda!

2 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

kahve-hakkinda-bilinmeyenler-ilginc-bilgiler
Daha Fazla

Kahve Hakkında İlginç Bilgiler

İçindekiler Hide Kahve Hakkında BilinmeyenlerKahvenin ilk kez bir çoban tarafından bulunduğunu biliyor muydunuz?Dünyanın en pahalı kahvesini daha önce…