Elma Çayı Özellikleri Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?

elma-cayi-faydalari-elma-cayi-tarifi

Elma çayı müthiş kokusuyla ve tadıyla dört mevsim tüketebileceğimiz eşsiz lezzetlerden biri. Çay saatlerimize keyif katan bu lezzetin faydaları ise oldukça fazla. Biz de bu içeriğimizde elma çayına yer vererek sizi bu eşsiz lezzet ile ilgili bilgilendirmek istedik, keyifli okumalar dileriz.

Çeşitli bitki ve meyve çeşitleriyle hazırladığımız çaylar yalnızca çay keyiflerimize lezzet katmakla kalmazlar, zengin besin değerleri sayesinde yaz kış dinç ve enerjik olmamıza da katkı sağlarlar. Ayrıca içerdikleri bazı özel bileşenler sayesinde çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılırlar.

Mithra Coffee & Tea Co.’nun zengin çay çeşitleri yaz kış tüketebileceğimiz lezzetli ve faydalı bitki çayları arasından özenle seçiliyor. Dünyanın en özel bitki çayları arasından seçilen yüksek kalitedeki çaylar; grip, nezle, mide rahatsızlıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kolesterol, kilo problemi, cilt problemleri, stres, anksiyete gibi pek çok rahatsızlığın önlenmesinde ve tedavi sürecinde bizlere yardımcı oluyor.

Siz de Mithra Coffee & Tea Co.’nun zengin çay çeşitliliği içerisinden damak tadınıza uygun bir çay seçerek hem yeni lezzetler deneyebilir hem de arzu etiğiniz enerjiye kavuşabilirsiniz. Eğer damak tadınıza uygun çay seçmekte zorlanıyorsanız da Dünya Çayları Kutusu‘nu deneyebilirsiniz.

Dünya Çayları Kutusu içerisinde bulunan 5 farklı ülkeye ait 6 farklı çay çeşidi ile size zengin bir çay deneyimi sunuyor. Tek bir kutu ile bambaşka lezzetleri keşfedebileceğiniz bu çay kutusunu dilerseniz sevdiklerinize de armağan edebilirsiniz.

Elma Çayı Faydaları Nelerdir?

elma-cayi-faydalari-nelerdir

Elma besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ayrıca elmanın kabuğunda bol miktarda lif bulunmaktadır. Lifli gıdalar da yaşam kalitesini arttıran en önemli besinler arasındadır.

Lif içeren besinler; sindirim sistemi problemlerinin önüne geçer, kabızlığı önler ve kilo kontrolüne destek olur. Dolayısıyla elma çayı tüketirken kabuğunu soymamanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca içerisinde bol miktarda A, C, E ve D vitamini bulunduran elma çayı vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına da yardımcı olmaktadır. Dolaşım ve boşaltım sistemi sağlığı için oldukça faydalı olan elma çayı göz sağlığını da desteklemektedir.

Elma çayı cilt için de oldukça faydalıdır. Cildin yenilenmesine ve canlı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca stres ve yorgunluk gibi zihinsel ve bedensel olumsuzlukların giderilmesinde oldukça faydalıdır.

Elma çayının konsantrasyonu arttırıcı özelliği de bulunmaktadır. Bu sebeple dikkat eksikliği yaşayan kişilerin işe başlamadan önce ya da derslerden önce bir adet elma tüketmeleri ya da çayını içmeleri faydalı olacaktır. 

En çok sorulan sorulardan biri ise “elma çayı öksürüğe iyi gelir mi?”. Bu konuya da açıklık getirmek isteriz. Elma çayının balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. Ayrıca şiddetli öksürüğün giderilmesine de yardımcı olur. Dilerseniz içeriğimizin son kısmında yer alan “Öksürüğe İyi Gelen Elma Çayı Tarifi” başlığına göz atabilirsiniz.

Elma Çayı Zararları

Elma çayının bilinen bir yan etkisi olmamakla birlikte tüketimi konusunda aşırıya kaçmamaya dikkat ediniz. Ayrıca elmaya karşı oluşabilecek alerjik reaksiyonların önüne geçebilmek için tüketmeden önce bir uzmana görünmenizi tavsiye ederiz.

Kronik rahatsızlığı olanların, hamilelerin ve emziren annelerin de elma çayının tüketiminde dikkatli olmalarını tavsiye ederiz. Elma çayını içmeden önce muhakkak doktorunuza danışmalı ve doktorunuz uygun gördüğü takdirde tüketmelisiniz.

Elma Çayı Nasıl Demlenir?

elma-cayi-nasil-demlenir

Çay saatlerinize elma çayının nefis aroması ile lezzet katmak ve misafirlerinize farklı ikramlar sunmak istiyorsanız bu çayı hazır poşet çay şeklinde almamanızı öneririz. Taze elma ile bu çayı hazırlayabileceğiniz gibi güvendiğiniz bitki çayı satıcılarından da kuru elma çayı alabilirsiniz.

Elmanın çayını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 yemek kaşığı kuru elma, 2 adet karanfil, yarım limon ve 1 adet kabuk tarçın. Ayrıca çayınızı hazırlarken musluk suyu değil içme suyu kullanmanızı tavsiye ederiz.

Hazırlanışı:

  1. Kaynamış içme suyunu 2 dakika kadar dinlendirin.
  2. Bitki çayı demliğini ya da French pressi sıcak su ile çalkalayın.
  3. Çalkaladığınız demleme ekipmanının içerisine 2 yemek kaşığı kuru elmayı, 2 adet karanfili ve 1 adet kabuk tarçını ekleyerek yaklaşık 6-7 dakika demlenmeye bırakın.
  4. Demlenen çayı süzün ve içerisine yarım limon sıkarak servis edin.

Afiyet olsun!

Öksürüğe İyi Gelen Elma Çayı Tarifi

Öksürüğe iyi gelen elma çayını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 adet elma, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 kabuk tarçın, 2 adet karanfil, 1 tutam ıhlamur ve içme suyu. Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra çayın yapımına geçebilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Elmanın kabuğunu kalın kalın soyun ve koçan kısmını ayırın. Çünkü bu tarifi hazırlarken elmanın kendisini değil kabuklarını ve koçanını kullanacağız. Ayrıca elmanın çekirdeklerini koçanından çıkarmayın. Çünkü çekirdeklerin de besleyici özelliği bulunmakta.
  2. Bir tencerenin içerisine elmanın kabuğunu ve koçanını, 1 adet kabuk tarçını, 2 adet karanfili, 1 çay kaşığı toz zencefili, 1 tutam ıhlamuru ekleyin.
  3. Kaynamış içme suyunu tencerenin malzemelerin üzerine ilave edin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar içme suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
  4. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm malzemeleri yaklaşık 7-8 dakika kadar kaynatın.
  5. Kaynayan çay karışımını süzün ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve yarım limonun suyunu ilave ederek tüketin.

Afiyet olsun!

0 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like