Dünya Kahveleri – Daha Önce Deneyimlemediğiniz En Lezzetli Kahveler

mithra-coffee-kahve-cesitleri

Sizce en iyi dünya kahvesi hangisi? Dünya kahveleri hakkında bilgi almak istiyorsanız bu içeriğimiz sizin için!

Kahve, birbirinden farklı pek çok çeşidiyle günümüz dünyasının en çok içilen içeceği konumunda. Günden güne popülerliğinin de artmasıyla insanlar birçok farklı kahveyi denemeyi istiyor.

Siz de sürekli aynı kahveyi içmekten sıkıldınız mı? O halde size göstereceğimiz kahve çeşitlerinden en uygun olanını deneyebilirsiniz.

Kuşkusuz ki keyifli sohbetlerin, yorgun akşamların eşlikçisi olan kahve herkesin hayatında büyük bir yere sahip. Dünya kahveleri de birbirinden farklı aromaları ile artık tüm kahve tutkunlarının vazgeçilmezi.

Siz de Mithra’nın lezzetli dünya kahvelerinden oluşan seçkisine bir göz atmak ister misiniz? Birçok farklı damak tadına hitap eden kahve seçenekleri arasından hangisini seçeceğine karar veremiyorsanız merak etmeyin.

Bu içeriğimizde size dünya kahvelerini tanıtacak, sertlikleri ve aromaları hakkında bilgi vereceğiz. Böylelikle siz de damak tadınıza en çok hitap edecek kahveyi keşfedeceksiniz.

Ayrıca bu yazıda en ünlü kahve hangi ülke kahvesi ve dünyada kaç tane kahve çeşidi vardır gibi sorulara da yanıt arayacağız. O halde bilgi dolu bu yazımıza artık geçelim!

Tüm okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz.

Dünya Kahveleri Nelerdir?

dunya-kahveleri-nelerdir

Dünyadaki kahve çeşitleri nelerdir bakmadan önce biraz kahve kuşağı hakkında konuşsak iyi olur. Siz kahve kuşağı nedir biliyor musunuz?

Kahve kuşağı, ekvator çevresinde yer alan, kahve üretiminin büyük bir çoğunluğunun yapıldığı yere verilen addır. Yani sözün özü dünyanın en iyi ve en bilinen kahveleri bu alanda yetişir ve buradan bize ulaşır.

3. nesil kahvecilikle birlikte kahvenin yetiştiği yer ve yetiştiği rakım oldukça önem kazandı. Çünkü kahvenin yetiştiği bölgenin kahvenin aroması üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğu fark edildi.

Bu yüzden içtiğiniz kahvenin tadı yetiştiği bölgenin iklimine ve coğrafi koşullarına göre belirleniyor dersek yanlış olmaz.

Kahve kuşağında yer alan ve kahve yetiştirmek için iklimsel ve coğrafi olarak en iyi koşullara sahip olan yerleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Etiyopya, Kenya, Brezilya, Costa Rica, Honduras.

İşte dünya kahvelerinden kastımız bu yerlerde yetişen ve özenle hazırlanan kahveler. Bu kahvelerin hem aromaları hem de lezzet notaları birbirinden farklılık gösteriyor.

Şimdi özellikle bu saydığımız bölgelerde yetişen dünya kahve örneklerine bir bakalım.

Dünya Kahveleri Çeşitleri

en-lezzetli-filtre-kahve

Dünyada kahve tüketim oranı gittikçe artıyor. Gel gelelim 3. nesil kahve dalgası da hem kahve tüketimini hem de kahveye verilen değeri kat kat artırmış durumda. Bu da insanların dünyada kahve çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak istemesine neden oluyor.

Yukarıda size kahve kuşağının ne olduğundan ve kahve kuşağında yer alan ülkelerden bahsettik. Şimdi ise size dünya kahveleri çeşitlerinden bahsedecek ve öneriler vereceğiz.

Bakalım dünya kahveleri çeşitleri nelermiş. Umarız kendi damak tadınıza en uygun olanı bulursunuz. Ayrıca unutmadan, sizin için yazının sonunda iki tane de tarif bıraktık.

Honduras El Calan Kahvesi

en-lezzetli-honduras-kahvesini-mithra-coffee-ile-deneyimleyin

Bir Orta Amerika ülkesi olan Honduras’ta yetişen Honduras El Calan kahvesi, dünya kahveleri sertlik sıralaması içinde orta içimli kahveler arasında yerini alır.

1200 m yükseklikte yetişen bu kahvede frenk üzümü, dut ve çikolata gibi aromalar hakimdir. Orta asidite oranına sahip olan bu kahve Arabica çekirdeklerinden elde ediliyor.

Lezzetli bir kahve deneyimi yaşamak istiyorsan ve frenk üzümü, dut ve çikolata gibi aromalardan hoşlanıyorsan bu kahveye bir göz atabilirsin.

Ethiopia Adapo Kahvesi

ethiopia-adado-kahvesi-mithra

Kahvenin anavatanı olarak bilinen Etiyopya, dünyanın en büyük kahve üreticileri arasında yer alır. Ethiopia Adapo kahvesi, özellikle sert kahve sevenlerin ilk tercihlerinden biridir.

Etiyopya’nın Adado bölgesinde yetişen bu kahve, uzun süre damaktan silinmeyen tadıyla ve hoş aromaları ile sizi mest edecek. İçinde yer alan aromalar ise şu şekilde: Tatlı meyveler, yasemin ve kırmızı yemiş.

Mithra’nın Ethiopia Adapo kahvesi ise 2000 m rakımda yetişen Arabica çekirdeklerinden oluşuyor. Yoğun asiditeye sahip olan bu kahve en keyifli akşamlarınız için uygun bir eşlikçi olacaktır.

Kenya Nyeri Kahvesi

kenya-kahvesi-nasil-yapilir-ozellikleri-nelerdir

Eğer orta içimli dengeli bir kahve arıyorum diyorsanız, size önerimiz Kenya Nyeri kahvesi.

Kenya’nın Nyeri bölgesinde yetişen bu kahvede vişne, greyfurt ve karamel aromaları hakim. Mithra’nın %100 Arabica çekirdeklerinden oluşan Kenya Nyeri kahvesi, orta içimli kahve seven kahve tutkunları arasında sıkça tercih ediliyor.

Kenya Nyeri kahvesi; düşük asiditesi ve dengeli içimiyle genel kitlenin daha çok tercih ettiği bir kahve. Benzersiz notalarının uyumuyla yakaladığı lezzet sayesinde de içen herkesin tekrar tekrar içmek isteyeceği bir kahve olma özelliğini taşıyor.

Tam olarak bu sebeplerle de en iyi dünya kahvesi hangisi sorusunun cevabı olarak da Kenya Nyari kahvesini veriyoruz.

Costa Rica Tarrazu Kahvesi

Orta ve yoğun sertlikteki kahvelere yer verdik. Ancak yazımızı yumuşak içimli kahveseverlere de bir öneri bırakmadan bitirmek istemedik.

Kosta Rika bölgesi de tıpkı diğer bölgeler gibi kahve üretiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kosta Rika’nın Tarrazu bölgesinde yer alan Costa Rica Tarrazu kahvesi, kahveler arasında en yumuşak içimli kahveler arasında yerini alıyor.

Orta düzeyde şarapsı bir asiditeye sahip olan bu kahvenin gövdesi ve içimi de yumuşaktır. Bu nedenle sert kahvelerden hoşlanmayan kişiler için bir numaralı önerimiz bu kahvedir.

Yetiştirildiği rakım 900 ve 2000 metre arasında değişiklik göstermektedir. İçerdiği karamel ve karanfil aromaları sayesinde keyifli bir kahve deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Dünya Kahveleri Tarifleri

dunya-kahveleri-tarifleri

Yazı boyunca size dünya kahveleri ve kahve çeşitleri hakkında birçok bilgi vermiş olduk. Peki siz, damak tadınız için en uygun olan kahveyi buldunuz mu? Eğer bulduysanız o halde şimdi size vereceğimiz tarifleri deneyebilirsiniz.

Genel olarak, vereceğimiz tariflerin herkes için uygun olmasını istediğimiz için sert kahvelerden oluşan tariflere değinmedik. Ancak dilerseniz bu tarifleri sert içimli kahvelerle de deneyebilirsiniz.

O halde şimdi dünya kahveleri tarifleri için örneklere bakalım.

Honduras El Calan Sütlü Filtre Kahve Tarifi

Honduras El Calan kahvesi ile kahve keyfinize farklı bir hava katabilirsiniz. Bu kahveyi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 yemek kaşığı Honduras El Calan kahvesi, süt, içme suyu ve French press.

Hazırlanışı:

  1. İçme suyunu kaynatın.
  2. Sonrasında French pressi ısıttığınız su ile çalkalayın.
  3. French pressin içine 2 yemek kaşığı Honduras El Calan kahvesi ekleyin.
  4. Kahvenin üzerine sıcak suyu yavaş ve dairesel hareketlerle ilave edin.
  5. Honduras El Calan kahvesini yaklaşık 5-7 dakika kadar demleyin.
  6. Demlenen kahveyi süzün.
  7. Ve son olarak kahvenin üzerine bir miktar süt ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Costa Rica Tarrazu Filtre Kahve Tarifi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kosta Rika’nın Tarrazu bölgesinde yetişen bu kahve, yumuşak içimli kahvelerden biridir. Sert kahveleri içmekten hoşlanmayan kişiler için oldukça kolay olan bir tarif önerisi verelim dedik.

İhtiyacınız olan malzemeler; French press, içme suyu, Mithra’nın Costa Rica Tarrazu kahvesi.

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle French pressi ısıtmak için içine biraz sıcak su koyun.
  2. Isındıktan sonra içindeki sıcak suyu dökün.
  3. French pressin içine 13 g Kosta Rika kahvesi ekleyin.
  4. Kaynamaya yakın (95-97 °C) olan sıcak suyu kahvenin üzerine bir miktar kadar dökün.
  5. Blooming dediğimiz evresinin gerçekleşmesi için 30 saniye kadar bekleyin.
  6. Bu evreden sonra kalan sıcak suyu da kahvenin üzerine ilave edin, ardından French pressin kapağını kapatın.
  7. Kahveyi 4 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  8. Son olarak demlenen kahveyi süzün ve servis edin.

Afiyet olsun!

Siz daha önce hangi dünya kahveleri çeşitlerini denediniz? Gelin siz de yorumlarda en beğendiğiniz dünya kahvesini yazın.

1 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like