Değişik Kahve Tarifleri – Aynı Tatlardan Sıkılanlar için Sıra Dışı Lezzetler

Kahve denildiğinde akla ilk gelen sıcak içeceklerin yanı sıra, kahvenin farklı lezzetlerle buluştuğu değişik kahve tarifleri de mevcut.

Eğer siz de yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız bu içerikte yer verdiğimiz tarifleri not etmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

İşte kahve severlerin damağında unutulmaz izler bırakan değişik kahve tarifleri!

Değişik Filtre Kahve Tarifleri

degisik-kahve-tarifleri

Günümüzde farklı lezzet deneyimi yaşamak isteyen kahve tutkunları, kahvenin sınırlarını zorlayarak kendilerine özgü tarifler ortaya koyuyor. Aslında her bir tarif, kahvenin karakteristik aromasını korurken farklı tatlarla buluşuyor.

İster sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyin, ister tatlı bir ziyafet sunmak isteyin. Hiç fark etmez. Eminiz ki birbirinden değişik kahve tarifleri size ilham verecek ve damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak.

☕ Eğer hazırsanız işte lezzetiyle sizi aromatik bir yolculuğa çıkaracak filtre kahve tarifleri.

Salted Caramel Mocha

caramel-mocha

İlk tarifimiz “salted caramel mocha”! Bu lezzetli kahve, tuzlu karamel ve çikolatanın eşsiz uyumunu sunuyor. Sıcak bir kahvenin üzerine eklenen tuzlu karamel sosu ve çikolata, tatlı bir lezzet patlaması yaratıyor. Üzerine eklenen krema ve karamel sosuyla görsel bir şölen sunan bu tarif, kahve severlerin vazgeçilmezi olmaya aday!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yağlı süt
  • 2 tatlı kaşığı kahve
  • 1 fincan sıcak su
  • 3 yemek kaşığı karamel
  • 1 tutam deniz tuzu

Yapılışı:

İlk olarak espresso veya güçlü kahvenizi demleyin. İsteğe bağlı olarak espresso makinesi veya french press gibi farklı bir demleme yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrı bir sos tenceresinde, tuzlu karamel sosunu ve çikolata sosunu kısık ateşte ısıtın.

Soslar iyice karışıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırın. Bir başka tencerede sütü ısıtın. Köpürmesini önlemek için düşük ateşte yavaşça ısıtın. Sütün üzerinde hafif bir köpük oluşması idealdir. Bir kahve fincanına sıcak espresso veya kahveyi ekleyin. Üzerine tuzlu karamel sosu ve çikolata sosunu dökün. İsteğe bağlı olarak üzerine krema ekleyebilirsiniz.

Isınmış sütü fincana ekleyin. Yavaşça dökerek karışımın üzerinde güzel bir katman oluşmasını sağlayın. İsteğe bağlı olarak, üzerine ekstra tuzlu karamel sosu dökerek süsleyebilirsiniz. Salted caramel mochanızı bir kaşık yardımı ile karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayın.

Şimdiden afiyet olsun!

Affogato

affogato

Bir diğer ilginç tarif ise “Affogato”. Bu tarifte, vanilyalı dondurma üzerine sıcak espresso dökülüyor. Dondurma ile kahvenin birleştiği bu muhteşem tat, hem sıcaklık hem de soğukluğun bir araya geldiği bir lezzet şöleni sunuyor. Bununla birlikte affogato, hem tatlı krizlerine son veriyor hem de kahve keyfinizi ikiye katlıyor.

Malzemeler:

  • 1 shot espresso
  • 1 top vanilyalı dondurma (tercihen yoğun kıvamlı bir dondurma)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş bitter çikolata (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

İlk olarak espresso makinesiyle veya güçlü bir kahve demleyicisiyle bir shot espresso hazırlayın. Çünkü espresso, yoğun kahve aromasıyla affogatoya karakteristik bir lezzet katar. Bir kasenin veya kupun dibine bir top vanilyalı dondurmayı yerleştirin.

Vanilyalı dondurma, espresso ile mükemmel bir uyum sağlar ve tatlılığı ile kahvenin acılığını dengeler. Hazırladığınız sıcak espresso shotını vanilyalı dondurmanın üzerine dökün. Espressonun sıcaklığı, dondurmanın hızla erimesine ve lezzetlerin birbirine karışmasına yardımcı olur. İsteğe bağlı olarak, affogatonun üzerine çikolata sosu veya rendelenmiş bitter çikolata ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Frappe

degisik-kahve-tarifleri-frappe

Daha serinletici bir seçenek arıyorsanız “frappe” tam size göre! Bu buzlu kahve içeceği; öğütülmüş kahve, süt, buz ve tatlandırıcıların karıştırılmasıyla hazırlanır. Karıştırılarak elde edilen köpük, buzlu kahvenin üzerine eklenir ve serinletici bir lezzet ortaya çıkar. Frappe, yaz aylarında serinlemek isteyenlerin favori tercihlerinden biri.

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı instant kahve
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı buz küpleri
  • Krema (isteğe bağlı)
  • Süsleme için çikolata sosu veya kakao tozu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak instant kahveyi, toz şekeri ve sıcak suyu bir kaseye ekleyin. Bir çırpıcı veya mikser yardımıyla karışımı yaklaşık 2 dakika boyunca çırpın. Karışımın köpürtülmesi, frappenin kıvamını ve lezzetini artırır. Daha sonra soğuk sütü başka bir kaba ekleyin ve kahveli karışıma yavaşça ekleyin. İyice karıştırdığınızdan emin olun.

Blender veya mikser kabına buz küplerini ekleyin. Kahve karışımını da üzerine dökün. Blenderı veya mikseri yüksek hızda çalıştırarak tüm malzemeleri bir araya getirin. Karışımın pürüzsüz ve köpüklü bir kıvam alması gerekiyor.

Hazırladığınız frappeyi bir bardağa dökün. İsteğe bağlı olarak, üzerine krema sıkabilir ve çikolata sosu veya kakao tozu serpebilirsiniz. Böylece frappenize görsel bir şıklık ve ekstra bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Değişik Türk Kahve Tarifleri

Gel gelelim Türk kahvesiyle değişik kahve tarifleri seçeneklerine. Bildiğiniz gibi Türk kahvesi, ülkemizin vazgeçilmez içeceklerinden biri. Köklü geçmişi ve özgün lezzetiyle dünya çapında ün kazanan bu içecek için her zaman geleneksel tarife sıkışıp kalmak bizce de doğru değil.

Çünkü Türk kahvesinin büyülü dünyası, farklı malzemeler ve ilginç tatlarla buluşarak yeni tariflerin ortaya çıkmasına olanak tanır. Eğer siz de Türk kahvesinin farklı lezzetlerle bir araya getirerek farklı lezzetler deneyimlemeye açıksanız doğru yerdesiniz. İçeriğimizin bu kısmında sizlere farklı kahve tarifleri vereceğiniz.

İşte Türk kahvesinin gizemli dünyasında dolaşabileceğiniz değişik Türk kahvesi tarifleri!

Baharatlı Türk Kahvesi

Değişik Türk kahvesi tariflerinden ilki baharatlı Türk kahvesidir. Bu tarifte Türk kahvesine; tarçın, kakule, hindistan cevizi veya karabiber gibi baharatlar eklenerek farklı bir aroma deneyimi elde edilir. Baharatların kahveyle uyumlu dansı, damakları büyüler ve kahve keyfinizi daha da renklendirir.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı kakule
  • 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • Şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak cezvenizin içine Türk kahvesini ekleyin. Baharatları ayrı bir kapta karıştırın. Tarçın, kakule, Hindistan cevizi ve karabiberi bir araya getirin.

Cezvenin içine baharat karışımını ekleyin ve kahveyle iyice karıştırın. Cezveyi ocağa yerleştirin ve kısık ateşte demlemeye başlayın. Kahvenin köpürmesini bekleyin ve köpük yükseldikçe ocağın altını kapatın.

Kahvenin köpüğü hafifledikten sonra ocağı tekrar yakın ve köpük tekrar yükselene kadar demlemeye devam edin. Bu işlemi toplamda üç kez tekrarlayın. Demlenen baharatlı Türk kahvenizi fincana paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak, kahvenize şeker de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soğuk Türk Kahvesi Frappe

degisik-kahve-tarifleri-soguk-turk-kahvesi-frappe

Türk kahvesini soğuk içeceklerle buluşturmanın da mümkün olduğunu unutmayalım. Özellikle yaz aylarında ferahlamak için tercih edilen soğuk Türk kahvesi değişik kahve tarifleri soğuk seçenekler arayanlar için bire bir.

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı buz küpleri
  • Krema (isteğe bağlı, süslemek için)
  • Çikolata sosu veya kakao tozu (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

Öncelikle Türk kahvesi, toz şeker ve sıcak suyu bir kaseye ekleyin. Bir çırpıcı veya mikser yardımıyla karışımı yaklaşık 2 dakika boyunca çırpın. Bu işlem, Türk kahvesinin köpüklü bir kıvam almasını sağlayacaktır. Hazırladığınız Türk kahvesini soğuması için bir kenarda bekletin. Oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Başka bir kabın içine soğuk sütü ekleyin.

Ardından Türk kahvesini ve buz küplerini de ekleyin. Tüm malzemeleri bir blender veya mikser kabına aktarın. Karışımın pürüzsüz ve köpüklü bir kıvamda olmasına özen gösterin. Soğuk Türk kahvesi frappeyi bir bardağa dökün. İsteğe bağlı olarak içeceğinizin üzerine krema sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun!

☕ Dilerseniz Karamelli Kahve Tarifleriyle Evde Mükemmel Lezzetler Hazırlayın blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

19 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

filtre-kahve-nasil-yapilir
Daha Fazla

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

İçindekiler Hide Evde Filtre Kahve Yapımı için Faydalı İpuçlarıFiltre Kahve Demleme YöntemleriMakinede Filtre Kahve Nasıl Yapılır?French Press ile…