Brezilya Kahvesi Nedir?

brezilya-kahvesi-nedir

Brezilya kahvesi denildiği zaman birçoğumuzun aklına en kaliteli kahve çekirdekleri gelir. Çünkü Brezilya kahve yetiştirmek için oldukça elverişli iklime ve toprak yapısına sahiptir. Dünya çapında bu denli ünlü olan bu kahveyi gelin hep birlikte yakından tanıyalım.

Brezilya, dünyanın en büyük kahve üreticisi olarak bilinir. Brezilya, dünyanın kahve ihtiyacının üçte birini tek başına karşılar. Bu durum da dünyanın en büyük kahve üreticisi olduğu gerçeğini zihnimizde canlandırabilmemiz için çok iyi bir oran.

Dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinin Arabica ve Robusta kahve çekirdekleri olduğundan daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Brezilya bu iki kahve çekirdeği çeşidini yetiştirmekte ve dünyaya sunmaktadır. Peki, Brezilya dünyada kahve devine nasıl dönüştü?

Brezilya, kahvenin önemini fark edene kadar şeker kamışı ticareti yapıyordu. Kahve ise Avrupa ülkelerinde giderek popülerleşmeye başlamıştı. Kahvenin önemini fark eden Brezilya, ülkeye kahve tohumlarını sokarak kahve yetiştirmeye başladı.

Bugün, Brezilya’nın Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi haline gelmesinde kahve büyük bir yere sahiptir.

Daha önce Brezilya’nın kaliteli kahve çekirdeklerinden elde edilen kahve çeşitlerini tatmış mıydınız? Eğer en kaliteli kahve çekirdeklerinden elde edilen ve unutulmaz bir aromaya sahip olan bu kahve çeşidini tatmadıysanız üzülmeyin.

Çünkü Mithra Coffee & Tea Co. Dünya Kahveleri serisi içerisinde yer alan Brezilya kahve çeşitleri ile size unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor. Bu kahve çeşitleri ile kendinizi şımartabilir ya da dostlarınıza hoş sürprizler yapabilirsiniz.

Brezilya Kahvesi Nasıl Yapılır?

brezilya-kahvesi-nasil-yapilir

Brezilya kahvesi hazırlanışı ve öğütülme şekline göre farklılık gösterir. Eğer espresso için öğütülmüş ise espresso hazırlama teknikleriyle hazırlanırken filtre kahve için öğütülmüş ise filtre kahve hazırlama tekniklerine göre hazırlanır.

Brezilya kahvelerinin asiditesi oldukça düşüktür ve kremamsı bir gövdeye sahiptirler. Oldukça hoş bir aromaya sahip olan bu kahve çeşitleri ağızda tatlı bir lezzet bırakırlar.

İyi şartlarda yetiştirilmiş Brezilya kahveleri; sütlü çikolata, acı çikolata, kavrulmuş badem ve karamel aromalarını içerirler. Dolayısıyla bu kahve çeşidi, aromalı kahveleri hazırlamak için en elverişli kahvedir.

Espresso da birçok aromalı kahve için baz olarak kullanıldığından dolayı espresso bazlı içeceklerde bu kahve çeşidi tercih edilmelidir. Brezilya kahve çekirdeklerinden elde edilmiş espresso da bilinen espresso hazırlama yöntemleri ile hazırlanabilir.

Evinizde lezzetli bir kahve yapmak istiyorsanız espressonun nasıl hazırladığına dair bilgi verdiğimiz yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Brezilya kahvelerinin diğer bir öğütülme şekli de filtre kahve demiştik. Brezilya kahvelerinden elde edilen filtre kahve çeşitleri kedilerine has bir aromaya sahiptir ve damakta unutulmaz bir kahve tadı bırakırlar.

Brezilya kahvelerinin çekirdeklerinden elde edilen filtre kahveyi bildiğimiz filtre kahve demleme yöntemleri ile (pres, v60 ve benzeri) hazırlayabilirsiniz.

Brezilya Kahvesi Faydaları ve Özellikleri

brezilya-kahvesi-faydalari-ve-ozellikleri

Brezilya, dünyanın en kaliteli kahvelerine ev sahipliği yapar. Kahve çekirdekleri ne kadar kaliteliyse insan sağlığı için faydaları da o denli artar. Tabii ki siz yine de kahve tüketiminiz hakkında bir hekime danışabilirsiniz.

Lezzetli aromaya sahip kaliteli kahve çekirdekleri bir taraftan damak tadımıza hitap ederken diğer taraftan da sağlığımıza birtakım faydaları olacaktır. O halde kaliteli Brezilya kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvenin faydaları nelerdir?

  • Brezilya’nın kaliteli kahve çekirdeklerinden elde edilen kahve, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliğe sahiptirler.
  • Karaciğer hastalıklarına yakalama ihtimalini düşürür.
  • Ruh sağlığına iyi gelir. Depresyon gibi çeşitli ruhsal problemlerin yaşanmasına engel olarak yaşam kalitemizi yükseltebilir.
  • Kahve birçok kanser türüne karşı koruyucu bir zırh oluşturabilir.
  • Kahve kalp dostudur. Günde iki fincanı geçmemek kaydıyla tüketilen bu kahve çeşidi kalp krizi ve inme riskini azaltır. Fakat kalp hastalarının kahve tüketimi konusunda muhakkak bir uzmana danışmaları gerekmektedir.
  • Metabolizmayı hızlanırır. Bu sebeple kilo vermek isteyen bireylerin en büyük destekçisidir. Fakat şunu unutmamak gerekir ki, kahve tek başına zayıflatmaz. Ancak sağlıklı bir egzersiz ve diyet programına eşlik eden Brezilya kahveleri mükemmel sonuca ulaşmada birer aracıdır.

Brezilya kahveleri ihraç edildikleri limanların isimleri ile adlandırılırlar. Düşük asiditeye sahip olan bu kahve çeşitleri yetiştirildikleri bölgeye göre aroma kazanırlar. Çünkü kahve çekirdeklerinin yetiştiği toprak üzerinde başka bir meyvenin ya da bitkinin tarımı yapılıyorsa o bitkilerin veya meyvelerin aroması kahve çekirdeklerine tesir eder.

Bu da Brezilya kahvelerinin yetiştirildikleri bölgeye göre farklı aromalar kazanmasını sağlar. Brezilya zengin kahve dünyası ile bize yeni tatların ve büyüleyici aromaların kapısını aralıyor, bize de bu muhteşem lezzetleri keşfetmek kalıyor.

3 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

kaymakli-turk-kahvesi-nedir
Daha Fazla

Türk Kahvesi Ne Zaman İçilir?

İçindekiler Hide Türk Kahvesi Ne Zaman İçilmelidir?Tarçınlı Türk Kahvesi Ne Zaman İçilir?Limonlu Türk Kahvesi Ne Zaman İçilir?Türk Kahvesi…