Filtre Kahve Sağlıklı mı? Filtre Kahvenin Faydaları

filtre-kahve-saglikli-mi-filtre-kahvenin-faydalari

Sevgili kahveseverler, günde en az bir fincan da olsa filtre kahve tüketiyorsanız bu içeriğimiz ilginizi çekecek. Çünkü bu içeriğimizde filtre kahveye dair önemli bir noktayı aydınlatmak ve akıllardaki soru işaretlerine yanıt vermek istedik. Eğer siz de filtre kahve sağlıklı mı diye merak ediyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz, keyifli okumalar dileriz.

Hepimizin severek tükettiği kahvenin farklı pek çok çeşidi vardır. Bunlardan biri de filtre kahvedir. Lezzetli, pratik ve yumuşak aroması sebebiyle çokça tercih edilen bu kahve çeşidinin sağlık üzerindeki etkileri ise pek çok kahvesever tarafından merak ediliyor.

İçeriğimize geçmeden önce kahveseverlere bir tavsiyemiz var! Mithra Coffee, sunduğu filtre kahve çeşitleri ile kahvesiz yapamayanlara nitelikli bir kahve keyfi vadediyor.

☕ Farklı ülkelere ait birbirinden eşsiz lezzetlere sahip filtre kahve çeşitleriyle mutfağınızda dilediğiniz lezzeti en zahmetsiz şekilde hazırlayabilirsiniz.

Filtre Kahve Sağlıklı mı?

tarcinli-kahve-faydalari

Kahve denince akla gelen ilk seçeneklerden biri hiç şüphesiz filtre kahvedir. Hemen hemen her yaştan insanın severek tükettiği filtre kahveyi hazırlaması da son derece kolaydır.

Aslında bünyeye göre değişiklik gösteren filtre kahve tüketimi, zaman zaman size enerji verirken zaman zaman da herhangi bir olumsuz yan etki yapabilir. Yani esasında bu sorunun cevabı kafeine karşı gösterdiğiniz tepkiye göre değişiklik gösterecektir.

Dolayısıyla filtre kahve sağlıklı mı sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz: çok fazla içilmediği sürece filtre kahve sağlıklı bir içecektir. Ancak günlük tüketim miktarını aşarsanız birtakım yan etkilerle ve olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Aşırı kafein tüketimi sonucu ortaya çıkacak yan etkilere örnek olarak; mide bulantısı ve ekşime, anksiyete, uykusuzluk ve çarpıntı gibi problemleri verebiliriz. Tüm bu durumlar aşırı kafein tüketimine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Dolayısıyla filtre kahve tüketiminde aşırıya kaçmazsanız ve kafeine karşı hassasiyetiniz yoksa bu tarz durumlarla karşılaşma ihtimalinizin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. Aşırı filtre kahve tüketiminde ortaya çıkacak sorunları sıraladık.

Peki ama filtre kahvenin faydaları neler? Gelin hep birlikte filtre kahvenin faydalarına da bir bakalım.

Filtre Kahvenin Faydaları

kahve-tadimi

Filtre kahveyi düzenli bir şekilde tüketmek için aslında pek çok sebebimiz var. Hayatımızda bir olmazsa olmaz haline gelen filtre kahve faydalarıyla da tercih sebebi. Çok fazla tüketilmediği taktirde filtre kahvenin yararları oldukça fazla.

Kısaca filtre kahve faydaları konusuna değinecek olursak; öncelikle kahve güne zinde başlamamızı sağlayan ve enerjimizi arttıran bir içecektir. Bunun yanı sıra içeriğindeki kafein sayesinde içtiğimiz bir fincan kahve zihnimizi açar.

Filtre kahve faydaları olarak gösterebileceğimiz bir diğer konu; kahvenin metabolizmamızı hızlandırarak yağ yakımına destek olmasıdır. Kilo vermek isteyenlerin severek tüketeceği filtre kahvenin kalorisi ise yok denecek kadar azdır.

Filtre kahve yararları arasında gösterebileceğimiz bir diğer önemli konu ise vücudu karaciğer hastalıklarından korumasıdır. Nasıl mı? Elbette ki karaciğer yağlanma riskini minimuma indirerek.

Tabii bir de filtre kahvenin kalp hastalıklarına iyi geldiğini ileri süren bazı görüşler de var. Bazı uzmanlar kahvenin mevcut özel yapısı sayesinde damarlarda kan akışı daha verimli bir şekilde gerçekleştiğini dile getiriyorlar.

Filtre kahve sağlıklı bir içecek olabilir. Ancak bir ilaç değildir. Dolayısıyla filtre kahveyi herhangi bir hastalıktan korunmak ya da kurtulmak için tüketmemelisiniz. Hatta vücudunuz kafeine karşı tepki gösteriyorsa tüketmemenizi tavsiye ederiz.

Filtre Kahve Tüketimi Nasıl Olmalı?

gun-icinde-kac-fincan-filtre-kahve-tuketilmeli

Hepimiz bildiği gibi günde bir fincan kahve tüketmek sağlık açısından yararlıdır. Güne daha zinde ve enerjik başlamamızı sağlayan ve yağ yakımını hızlandıran kahvelerin içerisinde fazla miktarda antioksidan bulunmaktadır.

Ayrıca yurt dışında yapılan bir araştırmaya göre günde dört fincan ve daha fazla kahve içen insanlar hiç içmeyen insanlara oranla %10 daha mutlu. Ancak bu miktar elbette ki oldukça fazla. Siz yine de günlük kahve tüketiminizi iki fincan/kupa ile sınırlı tutabilirsiniz.

Günlük kahve tüketimi için ideal ölçü ise bir bardaktır. Kahve konusunda tercihiniz ne olursa olsun, tüketim aşamasında kendinize sınır koymayı unutmayın. Kararında tükettiğiniz filtre kahve ile enerjinizi arttırabilirsiniz.

Dilerseniz “Filtre Kahve Ne Kadar Tüketilmeli?” başlıklı içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?

french-press-nasil-kullanilir

Filtre kahve hazırlamak için tercih edebileceğiniz pek çok ekipman ve yöntem var. Bunlar arasında; French press, V60, Chemex gibi manuel ekipmanlar yer alıyor. Ayrıca otomatik filtre kahvesi makinesi ile de bu lezzetli kahveyi demleyebilirsiniz. Tabi kullanacağınız kahvenin tazeliği ve doğru oranda öğütülmüş olması da oldukça büyük bir etken.

Çoğu zaman kağıt filtre yardımıyla demleyebileceğiniz filtre kahve yapılışı son derece zahmetsiz bir içecektir. Dilerseniz Mithra Coffee’nin kahve ekipmanları ile eşsiz bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.

Biz günümüzde neredeyse her evde bulunan French pressle kahve demleme yöntemini anlatacağız. Siz de evinizde bulunan herhangi bir ekipmanla bu lezzetli kahveyi zahmetsizce hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  • İçme suyunu 95°C’ye ulaşıncaya dek ısıtın.
  • Isıttığınız suyla önce French pressi çalkalayın.
  • Daha sonra presin içine 15 gram taze filtre kahve ekleyin.
  • Sıcak suyu kahvenin üzerinde dairesel hareketlerle gezdirin.
  • French pressin kapağını kapatın ve kahveyi 5-7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Demlenen kahveyi süzün ve servis edin.

Afiyet olsun!

1 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

granul-kahve-nedir-mithra-coffee-blog
Daha Fazla

Granül Kahve Nedir?

İçindekiler Hide Granül Kahve Türleri ve Çeşitleri Nelerdir?Sprey ile Kurutma YöntemiDondurarak Kurutma YöntemiGranül Kahve Aroması ve Tatları Nasıl…