Kahvenin lezzetine lezzet, sunumuna ise güzellik katan kahve köpüğüdür diyenlerden misiniz? O halde evde bol köpüklü kahve hazırlamanın püf noktalarına değindiğimiz bu içeriğimiz sayesinde evinizde mükemmel lezzetler yakalayabilirsiniz.
Kahveyi kimimiz sade, kimimiz orta şekerli, kimimiz ise bol şekerli severiz. Fakat hepimizin çok sevdiği bir şey var ki o da bol köpük. Bir fincan kahvenin köpüğüyle keyiflenir ve hoş sohbetler ederiz. Öyle ki köpüksüz kahve çok da kabul görmez ve daha tadına dahi bakılmadan sınıfta bırakılır.
Bu sebeple kahve hazırlarken bol köpüklü olması için emek veririz. Fakat sonuç her zaman istediğimiz gibi olmayabilir. Ne kadar uğraşsak da hayalini kurduğumuz, kahve zincirlerinde önümüze sunulan kahve gibi bol köpüklü bir fincan kahve hazırlayamayabiliriz.
Peki nerede hata yapıyoruz, bol köpüklü kahve hazırlayabilenlerin sırrı ne? Bu içeriğimizde sizlerle kahveyi köpüklü yapabilmenin sırlarını paylaşacağız. Siz de bol köpüklü kahvelerle misafirlerinize enfes sunumlar hazırlayabilecek ve bol köpüklü, lezzetli bir fincan kahvenin eşliğinde tadına doyulmaz sohbetler gerçekleştirebileceksiniz.
Kahvenin Daha Köpüklü Olması İçin Ne Yapılmalı?
Bol köpüklü kahve hazırlamanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Sizinle paylaşacağımız püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde kahvenizin köpüksüz olmasına imkan yok! Dilerseniz sizi çok da bekletmeden bol köpüklü kahve hazırlamanın püf noktalarına geçelim.
Bol Köpüklü Türk Kahvesi İçin Öneriler
Dünyaca ünlü baristaların Türk kahvesi hazırlama tekniklerini araştırdık ve sizler için bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamanın püf noktalarını çıkardık. İşte, bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler!
Taze Kahve Yoksa Köpük de Yok!
Unutmamanız gereken bir nokta var ki kullanacağınız kahve ne kadar taze olursa kahveniz de o kadar köpüklü olacaktır. Dolayısıyla paketi açılmış olmasına rağmen uzun zamandır bekleyen kahveyi kullanmamanızı, bu kahvenin yerine taze kahve almanızı öneririz.
Ayrıca kahve alırken fazla almaktansa kısa sürede tüketebileceğiniz miktarda almanızı öneririz. Böylece kahvenin bayatlamasının önüne geçerek her zaman taze kahve tüketebilirsiniz.
Taptaze kahvelerin adresi elbette Mithra Coffee! Mithra Coffee & Tea Co. dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden ithal ettiği kahve çekirdeklerini özenle çekiyor, kavuruyor ve paketliyor. Belli ölçülerle paketlenen kahve çeşitleri arasından kısa sürede tüketebileceğiniz kadar kahve seçerek her zaman taze kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.
Bir Tatlı Kaşığı da Ne?
Pek çoğumuzun doğru bildiği yanlışlardan biri de kahve hazırlarken kullanılan ölçü. Ne yazık ki bir tatlı kaşığı Türk kahvesi kullanmak lezzetli ve bol köpüklü bir kahve için yeterli değil. “Eee, doğrusu ne o zaman?” dediğinizi duyar gibiyiz.
Bol köpüklü Türk kahve hazırlarken kullanacağınız ideal kahve ölçüsü yaklaşık 9 gram. Eğer hassas tartınız yoksa yaklaşık bir çorba kaşığı Türk kahvesi kullanabilirsiniz. Fakat çorba kaşığını tepeleme doldurduğunuzdan emin olun.
Soğuk Suyla Türk Kahvesi Olmaz!
Türk kahvesi bebek pudrası kıvamında çekildiği için çok kısa süre içerisinde demlenir. Bu sebeple kahvenin demlenme süresini uzun tutarsanız kahve yanacaktır. Dolayısıyla kahve demlenme süresini kısaltmak ve kahveyi yakmamak için ılık su kullanmalısınız.
Karıştır ve Bırak!
Türk kahvesi hazırlarken pek çoğumuzun yaptığı yanlışlardan biri de kahveye çok fazla müdehale etmek. Doğru olan ise kahveyi ocağın üzerine koymadan biraz karıştırmak ve ocağa aldıktan sonra bir daha karıştırmamak. Emin olun bu yöntemle hazırladığınız kahveyi görünce karıştırarak ne büyük hata yaptığınızı anlayacaksınız.
Ne Kadar Hızlı O kadar Köpüklü!
Kahvenin altını kısıp ağır ağır pişirmeyi seviyor olabilirsiniz. Bu hepimizin çokça aşina olduğu bir yöntem. Fakat suyun sıcaklığına değindiğimiz maddemizde de söylediğimiz gibi kahvenin demlenme süresini ne kadar uzatırsanız kahve o kadar acıyacaktır.
Türk kahvesinin ideal demlenme süresi 1,5 – 2 dakika arasında değişmektedir. Kahvenin köpüğü yükselmeye başladığı an kahveyi fincanlara alabilirsiniz.
Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilmeniz için sıraladığımız bu maddelere dikkat ettiğiniz zaman karşılaştığınız lezzet ve köpük karşısında şaşıracaksınız.
Bu maddeleri dikkate alarak hazırladığımız Türk kahvesi tarifini de okuyarak bol köpüklü ve lezzetli Türk kahvesi yapımı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bol Köpüklü Latte Tarifi
Bol köpüklü latte hazırlamanın sırrı kullanacağımız kahvede mi, yoksa suda mı? Hazır bol köpüklü kahvelerden konu açılmışken lezzetiyle kendine hayran bırakan, kahve sunumlarını güzelleştiren bol köpüklü lattenin nasıl yapıldığına da değinelim.
Latte esasında espresso bazlı bir içecek. Fakat pek çoğumuzun evinde espresso demleme ekipmanı olmadığı için bu kahve filtre kahve ve granül kahve gibi farklı kahve çeşitleriyle de hazırlanabiliyor. Peki, kullanılan kahvenin çeşidi değişmesine rağmen lattenin köpüğü nasıl aynı kalıyor?
Adım adım bol köpüklü latte tarifimizde sizinle oldukça faydalı püf noktaları paylaştık. Herkesin evinde espresso demleme ekipmanı bulunmadığı için bu tarifimizde filtre kahve kullandık. Eğer sizin evinizde espresso demleme ekipmanınız varsa latteyi espresso ile hazırlamanızı öneririz. Böylece daha kremalı ve lezzetli bir kahve hazırlamış olacaksınız.
5 nefis latte tarifi paylaştığımız yazımız da ilginizi çekebilir.
İşte bol köpüklü latte tarifi!
- Öncelikle işe filtre kahveyi demlemekle başlayın. French pressin içerisine iki yemek kaşığı filtre kahveyi koyun ve üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek yaklaşık 7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- Kahve demlenirken Bir cezvenin içerisine yaklaşık 200 ml kadar süt ekleyin. Cezveyi ocağın üzerine koyun ve altını orta ayarda açın. Süt ısınırken bir kaşık yardımıyla devamlı karıştırın. Böylece sütün daha pişerken köpürmeye başladığını göreceksiniz ve üzerinde kaymaksı tabakanın oluşmasına engel olacaksınız.
- Demlenen kahveyi süzüp latte bardağının içerisine alın.
- Isıttığınız sütün bir yarısından fazlasını kahvenin içerisine ilave edin.
- Kalan sütü French press yardımıyla ya da süt köpürtme aletiyle iyice köpürtün. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar köpürtme işlemine devam edin.
- Köpürttüğünüz sütü de bardağa ilave ederek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!