Akşama misafirleriniz gelecek ve siz ne hazırlayacağınıza karar veremediniz mi? Akşam çayına ikramlıklar arasından seçtiğimiz en lezzetli tariflerle misafirlerinize mükemmel lezzetler tattırabilirsiniz. Misafirleriniz bu ikramlıklara bayılacaklar!
Akşam çayına ikramlıklar arasından sizin için 5 tarif seçtik. Dilerseniz bu tariflerin tümünü hazırlayarak kocaman bir masa hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz de bir iki lezzeti yan yana kullanarak misafirleriniz için lezzet dolu bir tabak hazırlayabilirsiniz.
Birbirinden lezzetli tariflere eşlik edecek en güzel seçenek ise Mithra Coffee & Tea Co.’nun birbirinden lezzetli çay çeşitleri. Zengin aromalara sahip çay çeşitleri arasından yapacağınız seçimle misafirlerinize mükemmel lezzetlerin yanı sıra mükemmel aromalar da tattırabilirsiniz.
İşte akşam çayına ikramlıklar arasından seçtiğimiz en lezzetli ve en pratik tarifler!
Kolay Poğaça Tarifi
Yumuşacık, lezzetli mi lezzetli kolay poğaça tarifine misafirleriniz bayılacak! Kolay poğaça tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurta (yumurtanın birinin sarısını poğaçanın üzeri için ayırın), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, maydanoz, lor peyniri, susam ve çörek otu.
Hazırlanışı:
- Bir kabın içerisine yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak güzelce karıştırın.
- Karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. Ardından hamuru iyice yoğurun.
- Hazırladığınız poğaça hamurunu temiz tezgaha alın. Hamuru önce 2 parçaya, daha sonra ise 4 parçaya ayırın.
- Ayırdığınız her bir parça hamuru tekrar 4’er parçaya bölün. Toplamda 16 parça hamur elde edeceksiniz.
- Sonrasında lor peyniri ve maydonozu bir kap içerisinde karıştırın.
- Her bir parça hamuru avucunuz içerisinde yuvarlayıp ortasından baş parmağınızla bastırın. Daha sonra içerisine bir miktar maydanozlu lor peynir harcından koyun. Ardından hamurun ağzını kapatıp tekrar avucunuzun içerisinde yuvarlayın. Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız poğaçaları tepsiye aralıklarla alın.
- Önceden ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
- Son olarak susamı ve çörek otunu harmanlayın ve poğaçaların üzerine ekeleyin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra poğaçalarınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Fırında Kalem Böreği Tarifi
İddia ediyoruz, bu börek çok sevilecek! Misafirlerinizi mest edeceğiniz fırında kalem börek tarifini hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler;
Böreğin harcını hazırlamak için gerekli malzemeler; 2 adet yumurta, 4 adet patates, yarım su bardağı yoğurt, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
Böreğin yufkasını ıslatmak için gerekli malzemeler; yarım şişe soda, yarım su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağ.
Böreğin üzeri için kullanacağınız malzemeler; 2 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam ve bir tatlı kaşığı çörek otu.
Hazırlanışı:
- Öncelikle bir tencerede patatesleri haşlayın.
- Patatesler haşlanırken diğer taraftan iç harcı hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine; yumurtayı, yoğurdu, baharatları, tuzu ve ince ince doğradığınız maydanozu koyun.
- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin ve böreğin iç harcına karıştırın.
- Yufkaları ıslamak için gerekli olan tüm malzemeleri de ayrı bir kabın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Ardından her bir yufkayı 12 eş parçaya ayırın. Üstlerine hazırladığınız ıslama harcından bolca sürün.
- Patatesli harcı da yufkaların geniş kısmına taşmayacak şekilde koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Her bir yufka parçasında aynı işlemi tekrarlayın.
- Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve börekleri yerleştirin.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
- Son olarak karıştırdığınız susamı ve çörek otunu böreklerin üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üstleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi
Akşam çayına ikramlıklar arasında protein deposu bir tarif seçtik. Sofranıza renk katacak bu sağlıklı tarif ile mükemmel bir sunum hazırlayacaksınız.
Mayonezli tavuk salatası tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 3 su bardağı su, 500 gram tavuk göğsü, 1 adet küçük boy konserve mısır, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 12 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
- Öncelikle bir tencerenin içerisine tavuk göğsünü koyun ve üzerine su ilave edin. Yaklaşık 20 dakika tavukları haşlayın.
- Haşlanan tavuk göğsünü tencerenin içerisinden bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
- Ardından bir diş sarımsağı dövün ve geniş bir kaba alın.
- Konserve mısırın suyunu süzün ve dövdüğünüz sarımsağın üzerine ilave edin.
- Küp küp doğradığınız tavukları sarımsağın ve mısırın üzerine ilave edin.
- Karışımın üzerine mayonezi, baharatı, tuzu ve yoğurdu da ilave ederek güzelce karıştırın.
- Son olarak cevizleri çok ince olmayacak şekilde dövün ve salatanın üzerine serpin. Salatayı servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!
Minik Kakaolu Toplar
Akşam çayına ikramlıklar arasından en pratik tarifi sizin için seçtik. Tek lokmalık minik kakaolu toplar lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Minik kakaolu topları hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 paket kakaolu petibör bisküvi, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 50 gram eritilmiş margarin, Hindistan cevizi ve kırılmış fındık.
Hazırlanışı:
- İlk olarak kakaolu petibör bisküvileri robottan geçirerek un haline getirin.
- Oda sıcaklığında beklemiş margarini, sütü ve erittiğiniz şekeri bisküvinin üzerine ilave edin ve karışımı güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz parçalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Adından hindistan cevizi ve kırılmış fındığa bulayarak servis edebilirsiniz.
İşte bu kadar, afiyet olsun!
San Sebastian Cheesecake Tarifi
Son zamanların en meşhur tarifi ile harika bir çay sunumu hazırlamaya ne dersiniz?
Akşam çayına ikramlıklar arasındaki en meşhur tariflerden biri olan San Sebastian cheesecake tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurta, oda sıcaklığında 400 gram krem peynir, 400 gram labne peyniri, 2,5 su bardağı pudra şekeri, 150 gram kaymak, 1 su bardağı krema, 1,5 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı un.
Hazırlanışı:
- Öncelikle fırını 240 dereceye ayarlayın (fanı kapatın).
- Yumurta ve pudra şekerini büyük bir kabın içerisine alın ve mikser ile şeker güzelce eriyene kadar çırpın.
- Başka bir kabın içerisine krem peyniri, kaymağı ve labne peynirini mikserle çırpın. Peynirlerin üzerine kremayı, unu ve nişastayı da ekleyip düşük ayarda tekrar çırpın. Dilerseniz bu aşamada karışımın içerisine vanilya da ekleyebilirsiniz.
- Yumurtalı karışımı labneli karışımın içerisine ilave ederek spatula yardımıyla altan üste doğru güzelce karıştırın.
- Ardından 23 cm’lik bir kelepçeli kek kalıbın içerisine çift pişirme kağıdını serin. Kabın içerisine karışımı dökerek üzerini güzelce düzeltin.
- Fanı kapattığınız 240 derecelik fırında 15 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra fırının derecesini 200 dereceye düşürün ve 20 dakika kadar daha pişirin.
- Cheesecake pişince fırını kapatın ve kapağını hafif aralayıp en az 20 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Daha sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız tarifi en az 8 saat, tercihen de 1 gün dinlendirin.
- Yağlı kağıdı da çıkarıp dilimleyin. Son olarak da üzerine meyve veya çikolata sosu dökerek servis edin.
Afiyet olsun!