Gribe İyi Gelen Çay Tarifleri

gribe-iyi-gelen-cay-tarifleri

Gribe iyi gelen çay çeşitleri ile soğuk algınlığı, grip, nezle ve pek çok hastalık ile doğal yollardan mücadele etme şansına sahibiz. Bu doğal bitki çayları grip gibi hastalıkları daha çabuk atlatabilmemize yardımcı olurken aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bu hastalıklara yakalanma riskimizi de en aza indiriyor.

Gribe iyi gelen çay çeşitlerini ilaç olarak nitelendirmek yanlış olsa da bu tarz hastalıkların atlatılmasına yardımcı oldukları bir gerçek. Grip, nezle ve soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılan ilaçlarda da gribe iyi gelen çay çeşitlerinden bazıları ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır.

Bu çayların her ne kadar grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen doğal bitki çayları olduğu herkesçe bilinse de siz değerli okurlarımızın bu bitki çaylarına başvurmadan önce en yakın sağlık kuruluşunda muayene olmalarını tavsiye ederiz. Çünkü hastalığınızın altında bilinmeyen başka bir sebep yatıyor olabilir ve bu bitki çayları iyileşmenizden ziyade sağlığınızı kötü de etkileyebilir.

Diğer taraftan anne adaylarının, emziren annelerin, kronik rahatsızlığı olanların ve alerjik bir bünyeye sahip olan kişilerin bu bitki çaylarını doktorlarına danışmadan tüketmemelerini tavsiye ederiz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden gribe iyi gelen çay tariflerine geçelim.

Gribe İyi Gelen Zencefil Çayı Tarifi

gribe-iyi-gelen-zencefil-cayi-tarifi

Zencefil kış aylarında en çok tükettiğimiz bitkilerden bir tanesi. Geçmişten bu yana öksürük ve grip gibi sağlık problemleriyle başa çıkmak için kullanılan doğal ilaçlardan bir tanesi. Dolayısıyla gribe iyi gelen çay çeşitleri içerisinde zencefil çayına ilk sırada yer vermemek büyük haksızlık olurdu.

Zencefil çayı, grip ve soğuk algınlığı için en çok tüketilen doğal bitki çaylarından bir tanesi. Gribe iyi gelen zencefil çayını hazırlamak için kullanılacak malzemeler; 3-4 adet karanfil, bir boğum kuru kök zencefil, bal ve limon.

Gribe iyi gelen zencefil çayının ana malzemesi olan zencefil gibi karanfil de oldukça faydalıdır. Vücuttaki zararlı bakteriler ile savaşan bu faydalı bitki diş ağrılarını gidermeden tutun da kötü nefes kokusunu gidermeye kadar pek çok faydası ile bilinir. Karanfil hem zencefil çayına farklı bir aroma verecek hem de zencefil çayının etkisini güçlendirecektir.

Zencefilli çay nasıl yapılır ve faydaları nelerdir sorularına yanıt verdiğimiz blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Hazırlanışı:

  1. Bir demliğin içerisinde kaynattığınız içme suyunun içerisine karanfili, zencefili ve limonu ekleyin ve yaklaşık 5 – 6 dakika kadar kaynatın.
  2. Kaynayan çayı ocağın üzerinden alın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
  3. Dinlenen zencefil çayını süzün ve içerisine bir tatlı kaşığı bal ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun!

Gribe İyi Gelen Elma Çayı Tarifi

gribe-iyi-gelen-elma-cayi-tarifi

Gribe iyi gelen çay çeşitlerinden bir diğeri ise elma çayı. Elma çayı tarifini yoğun boğaz ağrınız, öksürüğünüz ve halsizliğiniz olduğu zamanlarda tüketebilirsiniz. Bu çay boğazınızdaki tahrişin giderilmesine ve öksürüğünüzün azalmasına yardımcı olacaktır.

Gribe iyi gelen elma çayı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; bir avuç kadar ıhlamur, yarım limon, yarım elma, bir tatlı kaşığı kuru nane, bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bal.

Elma çayı içerisinde yer alan ıhlamur başlı başına öksürük ve grip ile savaşan bitkilerden bir tanesidir. Elma ve limon da bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacak ve Hindistan cevizi yağı da boğazınızın yumuşamasını sağlayacaktır. Çayınızın içerisine ekleyeceğiniz bal da elma çayına lezzet katacak ve yine Hindistan cevizi yağı gibi boğazınızı yumuşatacaktır.

Hazırlanışı:

  1. Bir tencerede içme suyunu kaynatın.
  2. Kaynattığınız içme suyunun içerisine malzemeleri ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  3. Kaynayan elma çayını bir süzgeç yardımıyla süzün.
  4. Süzdüğünüz çayın içerisine Hindistan cevizi yağını ve balı da ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Gribe İyi Gelen Atom Çayı Tarifi

gribe-iyi-gelen-atom-cayi-tarifi

Gribe iyi gelen çay çeşitleri içerisindeki son tarifimizde de atom çayına yer verdik. Atom çayı bilinen diğer bir adıyla da kış çayı, pek çok bitki ve baharat çeşidinin harmanlanmasıyla hazırlanan bir karışık çay çeşididir.

İçerisinde pek çok bitki ve meyve çeşidini bulunduran bu çay gribe en iyi gelen doğal çaylardan bir tanesidir. Dilerseniz atom çayını siz evinizde bulunan faydalı bitki ve baharat çeşitleriyle hazırlayabilirsiniz, dilerseniz de sizinle paylaşacağımız tarifteki bitki ve baharatları alarak evinizde rahatlıkla bu doğal çayı hazırlayabilirsiniz.

Atom çayı nedir, nasıl yapılır sorularının cevabının paylaştığımız blog yazımıza da göz atabilirsiniz. Özellikle sesinizi kullanarak performans göstermeniz gerekiyorsa bu çay çok işinize yarayabilir.

Gribe iyi gelen atom çayı hazırlamak için kullanılacak malzemeler; 2 adet zencefil, 1 yemek kaşığı yenibahar, 2 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı karanfil, 5 – 6 yaprak hibiskus, 1 kök havlıcan, 1 kaşık toz Hint cevizi (muskat), 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı yenibahar, 2 kök boğum zencefil.

Hazırlanışı:

  1. Derin bir tencerede yaklaşık 2 litre içme suyunu kaynatın.
  2. Kaynattığınız içme suyunun içerisine tüm malzemeleri ekleyin ve 10 dakika kaynatın.
  3. Çay kaynadıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz çayı bir süzgeç yardımıyla süzün ve servis edin.

Afiyet olsun!

Mithra Coffee & Tea Co.’nun dünyanın çeşitli yerlerinden seçtiği doğal bitki çayları ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Hem nefis aromalarıyla hem de mis gibi kokularıyla size farklı tatlar deneyimleme fırsatı verecek olan dünya çayları, kışı daha dinç ve enerjik geçirmenizi sağlayacak.

1 Shares:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

odem-attirici-caylar-nelerdir
Daha Fazla

Ödem Attırıcı Çaylar Nelerdir?

Ödem attırıcı çay tüketmek böbreklerinizi temizlemede ve metabolizmanızı hızlandırmada en etkili ve en doğal yollardan bir tanesidir. Ayrıca…