5 çayı tatlıları ile misafirlerinize harika bir lezzet şöleni hazırlamaya ne dersiniz? Birbirinden lezzetli tatlıların sır gibi saklanan tariflerine bu içeriğimizde yer verdik. Siz de bu tatlı tariflerinden faydalanarak beş çayında harikalar yaratabilirsiniz.
Misafirlerimizi her zaman en iyi şekilde ağırlamak ve onlara en güzel lezzetleri hazırlamak isteriz. Hazırladığımız ikramlıkların ve sunumların onlar tarafından beğenilmesini arzu ederiz.
İkramlıklardan aldıkları ilk lokmada beğenip beğenmediklerini büyük bir merakla izler ve dile getiremesek de beğenip beğenmediklerini duymak isteriz. Bu sebeple de en güzel lezzetler arasında kayboluruz. Dolayısıyla da ne hazırlayacağımız konusunda kararsızlıklar yaşayabiliriz.
Beş çayında misafirlerinizi ağırlama sırası sizde mi? Hiç ne hazırlayacağım stresine girmeyin. En lezzetli 5 çayı tatlıları arasından sizler için seçtiğimiz lezzetlerle hem şık bir sunum hem de lezzet dolu ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.
5 çayı tatlılarına eşlik edecek en güzel çay çeşitleri Mithra Coffee & Tea Co.’da. Dünyanın çeşitli yerlerinden özenle seçilen çay çeşitleri ile misafirlerinize aromatik ve lezzetli çay deneyimi yaşatabilirsiniz.
Pratik Beş Çayı Tarifleri
Misafirleriniz beş çayına gelecekse ve zamanınız kısıtlıysa hiç hazır tatlılara yönelmenize gerek yok. Çünkü sizin için seçtiğimiz pratik beş çayı pastası ile onlara çok kısa bir süre içerisinde lezzetli mi lezzetli bir tarif hazırlayabilirsiniz.
Bir gece öncesinden hazırlayacağınız bu pratik tarif ertesi güne kadar tadından hiçbir şekilde ödün vermeyecek. Aksine kıvamı daha iyi tutacak ve lezzetlenecek. Böylece misafirleriniz geleceği zaman mutfakta koşuşturma derdinden kurtulacaksınız.
Beş Çayı Pastası Tarifi
Pratik beş çayı pastasını uyumadan önce yarım saatinizi ayırarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde;
Keki hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 su bardağı un,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Son olarak ise 2 yemek kaşığı dolusu kakao
İçini hazırlamak için kullanacağınız malzemeler;
- 2 yemek kaşığı süt,
- 2 tane muz
Kremayı hazırlamak için kullanacağınız malzemeler;
- 500 ml süt,
- Yarım su bardağı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 küçük kahve fincanı şeker,
- Yarım su bardağı soğuk süt,
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
- 1 poşet krem şanti
Üzerini süslemek için kullanacağınız malzemeler; 1-2 paket kıyılmış sütlü çikolata.
Hazırlanışı
- Öncelikle keki hazırlamakla başlayın. Bir tencerenin içerisine sütü, şekeri, unu ve vanilyayı koyun ve malzemeler göz göz oluncaya kadar güzelce pişirin.
- Karışım kaynadıktan 2 dakika sonra tencerenin altını kapatın ve karışımın içerisine tereyağını da ekleyin.
- Karışımı bir köşeye alıp soğumaya bırakın ama arada bir karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın.
- Kremayı hazırlamak için başka bir kabın içerisinde yumurtayı ve şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta ve şeker karışımın içerisine yağı, sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu da ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Orta boy tepsiyi ve borcamı güzelce yağlayın ve içerisine kek karışımın yarısını ilave edin. Kek karışımının kalan yarısına ise kakaoyu ve 2 kaşık sütü de ilave edip tekrar karıştırın ve borcama ya da tepsiye döktüğünüz kekin üzerine dilediğiniz desenleri oluşturacak şekilde dökün. Dilerseniz çizgi çizgi de dökebilirsiniz.
- Keki öncede Isıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve bir köşede soğumaya bırakın.
- Kek soğurken yarım bardak soğuk sütün içerisine krem şantiye ekleyin ve katılaşana kadar güzelce çırpın.
- Krem şanti karışımını soğuyan muhallebinin içerisine ekleyerek tekrar karıştırın.
- Soğuyan kekin üzerin dilimlediğiniz muzları güzelce dizin ardından üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve güzelce yayın.
- Muhallebinin üzerine de çikolata parçalarını dökün.
- Pastayı bir gece öncesinden dolaba koyun ve misafirleriniz gelene kadar bekletin.
İşte, 5 çayı tatlıları içerisinde yer alan en lezzetli tarif hazır bile. Bu tarif sayesinde son dakika koşuşturma derdinden kurtulacak ve keyifle misafirlerinizi bekleyebileceksiniz.
Fırınsız 5 Çayı Tarifleri
Son zamanların en popüler tarifine yer vermemek olmaz. Hem kahvaltıların vazgeçilmezi olan hem de 5 çayı tatlıları içerisindeki en gözde lezzetlerden biri olan pankek ile lezzetli mi lezzetli bir sunum hazırlayacaksınız.
Pankek Tarifi
Fırın kullanmadan lezzetli bir tarif hazırlamak istiyorsanız pankek hazırlamanızı öneririz. Meyvelerle ve çikolata sosuyla harika bir sunuma dönüşen bu lezzete misafirleriniz bayılacak. Pankek hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Sıvı yağ,
- Dilediğiniz meyveler
Hazırlanışı
- Pankeki hazırlamak için yumurtaları ve şekeri karıştırma kabının içerisine koyarak güzelce çırpın.
- Daha sonra içerisine sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kıvam kek kıvamına göre bir tık daha katı olmalı ama akışkanlığını kaybetmemesine dikkat edin.
- Yapıştırmayacağından emin olduğunuz bir tavanın içerisine sıvı yağ dökün. Fakat pankek hazırlarken yağı çok kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Dilerseniz bir peçete yardımıyla yağın fazlasını alabilir ya da tavanın her yerine gezdirebilirsiniz.
- Bir kepçe yardımıyla pankek hamurunu tavaya dökün. Döktüğünüz hamurun yuvarlak bir şekil oluşturmasına dikkat edin.
- Üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla pankeki çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
- Her iki tarafı da pişen pankekleri bir servis tabağına alın. Hamurun tamamı bitene kadar bu adımları uygulayın.
- Hazırladığınız pankeklerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Pudra şekerinin üzerine; bal, çikolata, reçel dökebilir ve dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
5 Çayı Kek Tarifleri
Sıradan kalıp keklerinden sıkıldıysanız ve beş çayında bir yenilik yapmak istiyorsanız muffin kekler ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Çay ve kahve zincirlerinin en sevilen lezzetlerinden olan muffin kekler ile misafirlerinize mükemmel bir lezzet ikram edebilirsiniz.
Kakaolu Muffin Tarifi
5 çayı tatlıları arasında en sevilen lezzetlerden biri de kakaolu muffin. Kakaolu muffin hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1,5 su bardağı un,
- Son olarak üzeri için ise damla çikolata
Hazırlanışı
- Bir kabın içerisine yumurtaları ve iyice çırpın. Yumurtaları ne kadar iyi çırparsanız kokusu o kadar az olacaktır. Dilerseniz yumurta kokusunu azaltmak için içerisine bir iki damla limon sıkabilirsiniz.
- Daha sonra yumurtanın içerisine şekeri ilave edin ve karışım köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yumurta ve şeker karışımın içerisine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Ardından karışımın içerisine vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve unu da ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Fırın tepsisine muffin kağıtlarını yerleştirin. Kullanacağınız tepsinin muffin tepsisi olması gerekli ya da muffin pişirmek için özel bir pişirme ekipmanı da kullanabilirsiniz.
- Kek hamurunu muffin kağıtlarının her birine eşit miktarda dökün.
- Kek harcının hepsini döktükten sonra her bir muffinin üzerine damla çikolata serpiştirin.
- 180 dereceye ayarladığınız ve fanı kapattığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Pişen muffinleri sıcağı sıcağına servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!